Силвия Драгиева: С Дана си приличаме по това, че и двете прекалено малко си позволяваме да бъдем жени, освен на външен вид

Реклама

Силвия Драгиева е родена в град Стара Загора. Завършва строителен техникум, но бързо осъзнава, че голямата ѝ любов е актьорското майсторство. Така се озовава в театралния колеж „Любен Гройс“, където става част от класа на професор Георги Новаков. През 2003г. звездата ѝ изгрява на сцената на драматичния театър „Иван Радоев“ в град Плевен в постановката „Златния Храм“. Следват още участия там, както и в казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“. Освен на сцената, Силвия Драгиева трупа дългогодишен опит на телевизионния и филмовия екран, а в момента влиза в образа на Дана в сериала на bTV „Татковци“. Какво разказва за себе си Силвия и дали и как се припознава в своята героиня, актрисата разказва пред в-к „24 часа“. Ето част от материала, а цялата статия можете да прочетете тук.

 

Висока 1,80 м, с яркочервена коса, слаба и с походка на модел, актрисата Силвия Драгиева се отличава от останалите минувачи по улицата и лесно може да бъде- забелязана. Тя може да бъде и чута из софийските улици, защото всяка сутрин, когато се събужда в добро настроение, отваря прозореца и крещи с пълно гърло "Добро утро, Софияяя". А ако се разхожда с мъжа си, Силвия въобще не може да бъде объркана с някой друг, защото мъжът й е Звездомир Керемидчиев, или по-известен като Звезди от група "Ахат". Двамата се запознават преди 10 години чрез общ приятелски кръг от музиканти и според Силвия това е точният момент за тяхната среща. В този период тя е осъзнала, че е достигнала до възрастта, в която е готова за семейство, а Звезди също има нужда от близък човек, с когото да споделя дните си. Двамата имат дъщеричка, която сега е в трети клас. Момиченцето се казва Малвина, като името е избрано от Силвия - кръщава я на приказната героиня със сини коси от "Приключенията на Пинокио".


"С необходимото уважение и без вмешателство" музиката и актьорството се разбират в техния дом, казва Силвия Драгиева. Всеки у тях има обособени сектори за собствено лично пространство. Но все пак Звезди слуша музика много силно, затова Силвия се е въоръжила с тапи за уши, за да си учи текстовете на спокойствие, а дъщеря им често се провиква от другата стая с "Тате, намалиии"

Вкъщи Силвия и Звезди имат известни спорове с готвенето. Това е така, защото актрисата

Силвия Драгиева е позната на зрителите като властната директорка Дана от сериала "Татковци". Всъщност екстравагантната прическа на актрисата е направена специално за ролята й. "Грети Манчева - нашият художник гримьор и фризьор в сериала, търси подходяща визия за образа на Дана. В началото пробвах най-различни перуки. Подстригаха ми косата половин час преди да започнем снимките на сериала, преди първата ми сцена. Аз обичам да се преобразявам по всякакъв начин, безкомпромисно се променям, когато започна нов проект. Имахме 12 часа и по-малко, за да осъществим тази промяна", разказва Силвия. "Обичам да се променям, вярвам в промяната, оптимист съм.
Животът е пълен с непознати неща, но човек не трябва да се страхува от тях, трябва да ги изследва", допълва тя.


Силвия разказва, че веднага си е "паснала" с екранната си половинка Стоян Дойчев и снимачният процес на кастинга се получава много добре. Актрисата има прилики с образа, в който се преобразява. Директорката на детска градина Дана е разведена с бащата на двете си деца (в ролята Стоян Дойчев) и сама ги гледа. "Приличаме си по това, че и двете прекалено малко си позволяваме да бъдем жени, освен на външен вид
Аз съм военен тип човек, трудовак, ударник, обичам много да работя, обичам рисковите ситуации, както и да взимам бързи решения. Някак си времето за нежност, за внимание, за слабост не достига и на мен, и на Дана", разказва актрисата.