В "Море от любов": Милен и Соня, Георги и Емелина

Тази събота, 24 май един влюбен в съпругата си мъж ще се опита да спаси семейството си

Реклама

Първата история е за Милен и Соня от София. Двамата имат десетгодишен син – Мартин, и са женени от 12 години. Милен обожава съпругата си, която е много чувствителна и чистосърдечна. Той безкрайно обича семейството си. За него това е най-голямата ценност и смисъла на живота му.

През последната година от брака им обаче, чувствата между двамата започват да охладняват. Милен признава, че е изпаднал в състояние на безтегловност, което го превръща в един мъж, който е корено различен от този, за който Соня се е омъжила. Всеки от тях се затваря в себе си и контактуването по между им става все по-трудно. Неможейки да намери разбиране от страна на съпруга си, Соня се сближава с друг мъж, в чието лице намира желаният душевен отдушник. Общата им болка и личните им разочарования ги сближават все повече с всеки изминал ден.

Осъзнавайки, че бракът й върви към своя край, Соня заявява съвсем спокойно на Милен, че иска да се разделят. Реакцията на Милен обаче не е толкова спокойна и това кара Соня да застане още по-твърдо и категорично зад решението си да се разведе.

За Милен това решение е абсолютно необяснимо. Той се връща назад в спомените на един 12-годишен брак, за да открие грешките си и да се опита да спаси единственото нещо, което осмисля живота му – семейството.

Втората история е на 19-годишните Георги и Емелина. И двамата са ученици в музикалното училище "Любомир Пипков". Запознават се, когато в ІХ клас Георги се премества от училището си в Плевен и идва в София. Още в първият учебен час Георги се влюбва в Емелина. Той започва шестмесечна обсада в битката за сърцето й. Въпреки че накрая успява да я спечели, двегодишната им връзка е прекъсвана три пъти.

В началото Емелина е доста объркана и хаотична в чувствата, които изпитва към Георги и за това решава да се разделят. После отново се събират и отново се разделят, за да могат отново да се съберат. Двамата най-накрая са напълно наясно с чувствата си, което им помага да изживеят невероятни емоции заедно. Връзката им става все по-силна. Толкова силна, че започва да задушава Георги. Непрестанните обаждания и проверки от страна на Емелеина го потискат. Така в навечерието на най–романтичният празник - Свети Валентин, Георги постъпва по най-неромантичният начин и заявява на Емелина, че иска да се разделят за известно време. Той споделя, че усещането му за свобода започва да му липсва и именно за това предприема тази стъпка. Почувствал се вече свободен, при едно свое участие в софийски рок клуб Георги завързва флирт с друго момиче. И както става често в такива случаи, добрите приятели на Емелина са били също там и са побързали да й споделят "добрата вест".

Георги приключва ненужната си романтична авантюра и се връща при Емелина разкаян, осъзнавайки глупавата си постъпка. Тя обаче е категорична, че не могат да са вече заедно. "Помогнете ми да си върна любовта, тя ми е всичко", пише Георги.