Как да увеличим своята плодовитост и жизнени сили – тази неделя в „Светът на здравето“ от 11:30 ч. по bTV

Кога преумората става фатална? Какво трябва да знаем за мозъчния инсулт и как да се предпазим? Можем ли да повишим своя репродуктивен потенциал и жизнени сили? Отговорите – тази неделя от 11:30 ч. по bTV

Реклама

Тази седмица предаването за проактивна здравна култура „Светът на здравето“ продължава с темата за мозъчния инсулт, който все още е втората по честота причина за смъртност и първа за инвалидизация при възрастните хора. Въпреки че все още няма универсални правила за профилактика, тази неделя (6 ноември) от 11:30 ч. водещата д-р Неделя Щонова ще представи седем важни препоръки, с които можем да намалим потенциалния риск от остър мозъчно-съдов инцидент. 

В студиото на „Светът на здравето“ Неделя ще посрещне проф. Д-р Иван Стайков – началник в Клиника по неврология, от когото зрителите ще разберат доколко бързата реакция може да спаси пациент от инвалидизиране или смърт, кои са първите симптоми на настъпващ инсулт и как трябва да се реагира.

Кога преумората става фатална? Д-р Щонова ще се срещне с колегата си д-р Георги Гургуриев, но не в ролята му на кардиохирург, а на пациент. Той ще ѝ разкаже своята толкова показателна история  за това как потопени в центрофугата на живота, често допускаме фатална преумора.

Тази неделя от 11:30 ч. зрителите на bTV ще научат повече и за способността на тялото ни да се възпроизвежда. Как възрастта влияе върху забременяването и как да увеличим своята плодовитост – отговорите от проф. д-р Фъчъджъоглу Джем – международно признат специалист по репродуктивна медицина.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (6 ноември) от 11:30 ч. само по bTV!

Последни

Реклама