Какво представлява „хроничното бъбречно заболяване“ и как да контролираме кръвното налягане – тази неделя в „Светът на здравето“ от 11:30 ч. по bTV

Какъв е ключът към щастлив живот, ще разкрие йога майсторът с милиони последователи в цял свят Ведасара

Реклама

В неделя (17 март) д-р Неделя Щонова ще запознае зрителите на bTV с грижата за един фин и благороден орган – бъбреците. Всеки ден те извършват титаничен труд – цялата ни кръв преминава през тях по 30 пъти. Бъбреците са нашата прецизна „пречиствателна станция“, която неуморно се грижи да изхвърля отпадните продукти от организма ни, но 45% от хората у нас не знаят какво представлява „хроничното бъбречно заболяване“.

Кои са рисковите фактори за развитие на хронично бъбречно заболяване? Кои храни и напитки е препоръчително да консумираме за здрави бъбреци? Отговори на всички тези въпроси ще даде Калина Божкова – директор на Европейския Алианс за пациентски достъп.

Как да се грижим за сърдечно-съдовата система и кои са най-новите научни пробиви по отношение на хипертонията, зрителите на „Светът на здравето“ ще разберат от проф. Рювен Зимлихман – директор на института по хипертония към Медицински център Уолфсън, тесен сътрудник на Министерство на здравеопазването в Израел. В последните проучвания върху сърдечно-съдовото здраве проф. Зимлихман изследва компонентите на вътрешния свят като фактор за промените в артериалното налягане. На практика той обосновава научно българския израз „от нерви ми се вдигна кръвното“. Каква е връзката между спецификите на личността и възможността да владеем себе си?

Кои са четирите въпроса, които трябва да си зададем, за да намерим тайната на хармоничните отношения, ще сподели йога майсторът с милиони последователи в цял свят Ведасара. Броени дни преди срещата си с българските си почитатели, той гостува ексклузивно на "Светът на здравето", за да разкрие какъв е ключът към щастливия живот.

Последни

Реклама