„Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова се завръща с нов сезон от 24 февруари по bTV

Всяка събота и неделя от 11:30 ч. д-р Щонова ще среща зрителите с най-добрите здравни специалисти и ще разказва невероятни лични истории на хора, преборили тежки диагнози

Реклама

От тази събота (24 февруари) предаването за здраве и проактивна здравна култура „Светът на здравето“ се завръща с нов, различен сезон по bTV с много изненади и  повече динамика. Всеки уикенд от 11:30 ч. водещата д-р Неделя Щонова ще продължи да представя всичко най-ново и полезно от света на медицината с най-добрите здравни специалисти в България и света. Емоционалните лични истории, комплексните терапевтични стратегии и интригуващите клинични проучвания отново обещават да приковават вниманието на зрителите, за да формират у тях психологическа осъзнатост и превантивна здравна култура.

През новия сезон поредицата „НЕ/зависимите“ с автор Ралица Стефанова става част от „Светът на здравето“. Тя обръща специално внимание на тихата пандемия – зависимостта. „НЕ/зависимите“ е единствената поредица, която се стреми да разкрие истинското лице на тази коварна болест, която руши здравето, семействата и отнема живота на милиони хора. Болест, чиито симптоми се изразяват в алкохолизъм, наркомания, хранителна, медикаментозна, хазартна зависимост и много други. На 24 февруари (събота) от 11:30 ч. по bTV предстои да се запознаем с историята на актьора Христо Доков. В три поредни издания зрителите ще проследят съдбата му – от дъното, през заблудата, инсулта, цирозата... до победата над зависимостта и пълноценния живот в момента.

Поредицата „Спаси живот“ също се завръща в „Светът на здравето“ по bTV. Здравословните инциденти понякога стават неочаквано и изискват своевременна намеса, а времето до пристигане на линейката е от решаващо значение. Как да окажем първа долекарска помощ, ще научаваме от репортера Владимир Гешев и консултанта д-р Кирил Пенчев.

Тази седмица „Светът на здравето“ гостува и в Бургас, където Неделя ще разговаря с д-р Пламена Хараланова за ролята на профилактичните изследвания и силата на образната диагностика като фактори, които предотвратяват усложнения и осигуряват правилно лечение.

Актуално проучване показва, че щастливият брак, базиран на любов, е рисков фактор за затлъстяване. С гостите си – Детелина Стаменова – сертифициран психотерапевт, и ендокринолога д-р Цветан Гатев – д-р Щонова ще търси връзката между любовта, хормоните и телесното тегло.

Тютюнопушенето е причина за редица хронични заболявания и преждевременна смърт. Доказано е, че близо 50% от исхемичната болест на сърцето и до 90% от хроничните заболявания на дихателната система са пряко свързани с този вреден навик, който е и причина за 30% от онкодиагнозите. Как страстта към цигарите може да преобърне хода на един човешки живот – разговор в студиото с д-р Росица Кръстева – председател на Онкологично общество България, и доц. д-р Пламен Гецов – специалист по образна диагностика.

Не пропускайте новия сезон на „Светът на здравето“ – от 24 февруари, всяка събота и неделя от 11:30 ч. по bTV!

Последни

Реклама