Каква е връзката на хормоните с апетита – в „Светът на здравето“ от 11:30 ч. по bTV

И как да водим здравословни интимни отношения?

Реклама

Тази събота (25 май) от 11:30 ч. в „Светът на здравето“ по bTV зрителите ще научат повече за хормоните, които контролират отношението ни към храната и ни карат да се храним, дори при липса на физически глад. Как те контролират апетита ни, ще говорим с ендокринолога доц. Невена Чакърова.

Недоспиването също е един от факторите за развитие на наднормено тегло. Доколко е важен сънят и как да регулираме здравословните си навици, ще научим от професор Клаудио Басети – пионер в разбирането на патологията на съня и свързаните с него неврологични заболявания, вицепрезидент на European Brain Council, „Доктор хонорис кауза“ на Медицинския университет. 

А в неделя (26 май) са нашите минути, посветени на женското здраве. Какви са съвременните методи за постигане на естетично съвършенство, ще разберем от един от водещите специалисти по пластична, естетична и реконструктивна хирургия на световно ниво доц. д-р Ердем Гювен.

Предстои и един интересен разговор, посветен на сексуалността и женското здраве – тема, важна за емоционалното и психическото благосъстояние, която често пъти остава пренебрегвана или пък се смята за табу. Какво е сексуално здраве? Каква е ролята на партньорите в една връзка и как жените трябва да се грижат за себе си и за своите потребности? Отговори на тези въпроси ще дадат доц. д-р Михаил Околийски, част от екипа на направление „Психично здраве” в Националния център по обществено здраве и анализи, и сексологът Евгения Даракчиева.

Последни

Реклама