Какво включва „менюто на столетниците“ – тази неделя от 11:30 ч. в „Светът на здравето“ по bTV

Гостите в студиото на здравното предаване с д-р Неделя Щонова ще разкрият как можем да препрограмираме имунната си система

Реклама

Неправилното хранене е в основата на всички заболявания, а всяко правилно лечение започва с детокс. Нашето тяло има много елегантни вродени механизми за елиминация на потенциално вредни съединения. Затова е важно да живеем така, че да не самоблокираме естествените пътища, по които тялото ни обработва и премахва токсини и вредители. Тази неделя (11 декември) в предаването за проактивна здравна култура на bTV „Светът на здравето“ водещата д-р Неделя Щонова ще представи на зрителите 6-те основни принципа за детокс.

Доц. д-р Теодора Дърленска, специалист с две докторски степени в областта хранене и затлъстяване в България и в Дания, ще разкрие кои са 10-те храни, част от менюто на столетниците. Какво представлява т. нар. „осъзнато хранене“ и защо домашно приготвената храна е най-добрата инвестиция за нашето здраве – разберете тази неделя от 11:30 ч. по bTV.

В тазседмичното издание на „Светът на здравето“ предстои и вдъхновяваща среща с една жена, която преживява емоционалния шок да чуе думите: „Вие имате рак на белия дроб... и няколко метастази в мозъка“. Как Соня Радкова живее седем години с онкологичната диагноза и какво ѝ дава сили да продължи напред – разказ от първо лице.

1/3 от смъртните случаи вследствие на онкологични заболявания в световен мащаб се дължат на тютюнопушене, висок индекс на телесна маса, прекомерна консумация на алкохол, неподходящ хранителен режим и липса на физическа активност. Активните пушачи са в най-висок риск от развитие на рак на белия дроб. Има ли иновации в лечението му и как да препрограмираме имунната си система – отговорите зрителите ще научат от специалните гости в студиото на „Светът на здравето“ – д-р Росица Кръстева, председател на „Онкологичното общество България“, и д-р Албена Факирова, началник на Клиниката по обща и клинична патология на ВМА.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (11 декември) от 11:30 ч. само по bTV!

Последни

Реклама