Съвети за физическа и сърдечна кондиция – тази неделя в „Светът на здравето“ от 11:30 ч. по bTV

Най-влиятелните учени в света за 2021 г. разкриват кои са новите надежди в лечението на рак на черния дроб и панкреаса

Реклама

Тази неделя (4 декември) в „Светът на здравето“ зрителите на bTV ще разберат как безопасно да напуснат зоната си на комфорт за по-добра физическа кондиция. Упражненията, освен че намаляват стреса и кръвното налягане, укрепват мускулите. Една поддържана мускулатура има много по-добра способност да черпи кислород от циркулиращата кръв, а за това как можем да постигнем баланс и равновесна устойчивост ще ни разкаже проф. Юлиан Карабиберов – един от най-добрите кондиционни треньори на елитни спортисти и олимпийски шампиони.

Почти на всички ни се е случвало да усещаме сърцебиене – къде от щастие, къде от мъка… Някои ритъмни нарушения нямат клинично значение, но други са потенциално опасни за живота на пациента. Как да ги различаваме и какви са съвременните методи за лечение на аритмия – отговорите разкрива специалният гост на д-р Неделя Щонова – доц. д-р Васил Трайков, новият председател на Дружеството на кардиолозите в България.

Тази неделя в „Светът на здравето“ от 11:30 ч. по bTV предстои и обещаната среща с двама лекари, включени в класацията на Станфорд „Най-влиятелните учени в света за 2021“ – проф. Гюралп Джейхан и проф. Мерт Еркан. Хирурзите със световно признание в областта на хепатобилиарната хирургия ще разкажат за новите надежди в лечението на пациенти с рак на черния дроб и панкреаса.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – тази неделя (4 декември) от 11:30 ч. само по bTV!

Последни

Реклама