„Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова вече два пъти седмично – в събота и неделя от 11:30 ч. по bTV

Тази седмица зрителите ще разберат как да се погрижат за вътрешния си мир и денталното си здраве и ще получат ценни съвети за подобряване на физическата си активност

Реклама

От тази седмица здравното предаване на bTV „Светът на здравето“ ще продължи да представя всичко най-ново и полезно от света на медицина вече и в двата дни от уикенда. Водещата д-р Неделя Щонова ще задоволи интереса на зрителите към компетентна здравна информация с двойна доза авторитетни гости, полезни съвети и вдъхновяващи разкази на пациенти, преминали през тежки диагнози. Началният час на предаването се запазва 11:30 ч.

Тази събота (8 април) д-р Щонова ще засегне темата за дълбокия вътрешен мир на душата, а специалният ѝ гост – д-р Хамба Лама – ректор от Монголския университет и един от най-обичаните и почитани духовни водачи в азиатската култура, ще разкрие какъв е ключът към здравето според будистката философия. Специално за зрителите на „Светът на здравето“ д-р Лама ще представи и холистичната идея за човека като единна структура от ум, дух и тяло.

В съботното издание на предаването от 11:30 ч. по bTV зрителите ще имат възможност да научат повече и за денталното здраве. Възпалително заболяване ли е кариесът и можем ли да се заразим чрез… целувка? Специален гост по темата в студиото на „Светът на здравето“ ще бъде уважаваният д-р Бранимир Кирилов – орален хирург с над 25-години опит и един от основоположниците на съвременната имплантология в Българя.

В неделя (9 април) д-р Неделя Щонова ще даде четири основни съвета как да намалим нивата на триглицерити в организма си, а заедно с инструктора по карате Емил Златев ще дискутират какво е значението на водата в храненето ни. Как дори леката дехидратация забавя метаболизма и какво означава „осъзнато хранене“ – отговорът в „Светът на здравето“ от 11:30 ч. по bTV.

Как в забързаното ежедневие да намираме редовно време за физическа активност? С практични предложения по темата ще се включи Дойчин Кършовски – един от най-успешните персонални инструктори по здравословен стил и начин на живот в САЩ. В неделното издание ще бъде разискана и връзката между безплодието и наднорменото тегло. Защо завишените килограми са враг на фертилитета – отговорът от ендокринолога д-р Светлана Хедер.

Не пропускайте „Светът на здравето“ с д-р Неделя Щонова – вече всяка събота и неделя от 11:30 ч. по bTV!

Последни

Реклама