Реклама

Специален гост в днешния епизод на „Геймър“ е Бисер Дянков, изпълнителен директор на „Haemimont Games“ – едно от най-старите гейм студия в България, реализирало игри като „Tzar“, „Jagged Alliance“, „Celtic Kings“, „Tropico“ и „Surviving Mars“.

Корените на „Haemimond“ (Хемимонт) са пуснати през 90-те, когато всичко се крепи на шепа ентусиасти.  Тогава студиото осъществява „Tzar“ — игра, която стои наравно със световния стандарт и вдъхва вяра, че такива игри могат да се правят и в България. Към днешна дата „Haemimond“ е устояло на всеки тест на времето, а игрите вече са най-мащабното развлечение на човечеството. Какво е чувството да си свидетел на всяка повратна точка на гейм индустрията – отговорът днес (29 октомври) от 17:00 ч. само по bTV Action.

Бисер Дянков е в студиото на „Геймър“ не само за да разговаря с очарователната водеща Натали Трифонова за миналото, но и за бъдещето. Поводът са двете нови игри, които „Haemimond“ обявиха, че разработват – „Stranded: Alien Dawn“ и „Jagged Alliance 3“.

В подкаст №69 на „Двама геймъри и половина“, който ще излезе също днес (29 октомври) в спортния сайт на bTV – bTV Sport – на btvsport.bg/dvama-gameri-i-polovina, Youtube канала на bTV Media Group, платформата за отложено гледане bTV Plus на btvplus.bg/produkt/predavaniya/37450/gejmar, както и в подкаст каналите на bTV в платформите Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts, ни очаква бонус разговор с Бисер Дянков, в който ще zoom out-нем от родната реалност и ще се пренесем в дълбоките води на голямата гейм индустрия, където студио „Хемимонт“ навигира в своята собствена ниша.

В подкаст №70 е ред за нещо специално по повод Хелоуин. След като в последните предавания Натали опита вкуса на две знакови хорър заглавия, тя и Влади ще обсъдят мястото на този жанр в гейминг пространството. Каква е специфичната притегателна сила, която игрите на ужасите имат в сравнение с филмите и книгите – отговорът в сряда (2 ноември) в подкаста „Двама геймъри и половина“, достъпен на bTV Sport, bTV Plus, в Youtube канала на bTV и в Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts.