Gabinka въведе зрителите в света на GTA  в „Геймър“ по bTV Action

Реклама

Тази събота (16 април) в „Геймър“ по bTV Аction на гости на Натали Трифонова беше Габриела „Gabinka“ Балева – едва втората жена, сядала срещу водещата в студиото на единственото по рода си предаване за гейминг в българския ефир. Gabinka е на 24 години, от Пловдив и от пет години се занимава с гейминг и YouTube, а от две години и със стрийминг. Освен това е графичен дизайнер и учи информатика. Абонатите на канала й в YouTube наброяват 200 000 потребители.

 

В гейминга Gabinka е особено запалена по ролплея – използване на дадена игра като втори алтернативен свят, в който хора влизат заедно, за да преживяват различни роли.  Интересното при Gabinka е, че при нея компютърният и истинският живот са се смесили.  Запознала се е с гаджето си в GTA, като в началото са станали двойка в играта, а впоследствие и в истинския живот. Реакцията на Натали определено предизвика емоция и сред зрителите на „Геймър“: „Ето!  И аз трябва да започна да играя игри, за да си намеря гадже“.

 

За всички фенове на „Геймър“ – предаването продължава и в дигиталната среда, чрез видео подкаста „Двама геймъри и половина“, който вече се помещава в чисто новия спортен сайт на bTV Media Group btvsport.bg.

 

В епизод 21 Gabinka ще въведе Натали в ролплея на GTA V. Героинята на самата Gabinka в играта се казва също Габриела и е сменила няколко поприща – адвокат, гангстер, организатор на събития, певица…  Досега ролплеят не е бил изрично застъпен в поредицата, а е развит от самите геймъри. По какъв начин ще се отрази бумът в ролплея на новата GTA VI? Какво е различното в начина на игра? Кои са правилата за създаване и управляване на персонаж във видеоигра? Отговорите – в епизод 21 на подкаста „Двама геймъри и половина“.

 

В епизод 22 ще стане ясно какво можем да очакваме от новата GTA VI.  В момента играта е в процес на разработка, но слуховете около нея са превзели мрежата. Възможно е екшънът в играта за първи път да излезе извън САЩ и да има смяна в епохата. Ще има ли смяна на гарда при главните герои и шанс за нарушаване на традицията те да са само мъже?  Защо „чакане” му е майката, що се отнася до GTA VI, и колко години ще отнеме разработката? Какви са капаните, в които могат да попадне новата игра? Отговори на тези и на още много въпроси – само в епизод 22 на „Двама геймъри и половина“, който предстои да излезе на 20 април (сряда).

Видео подкастите „Двама геймъри и половина“ са достъпни в спортния сайт на bTV – bTV Sport, на btvsport.bg/dvama-gameri-i-polovina, Youtube канала на bTV Media Group, платформата за отложено гледане bTV Plus на btvplus.bg/produkt/predavaniya/37450/gejmar, както и в подкаст каналите на bTV в платформите на Spotify, SoundCloud, Apple и Google.