Реклама

 

Гост миналата седмица в „Геймър“ бе Георги Христов – Гатака – известен стриймър, който прави едни от най-популярните ревюта на гейминг хардуер. Двамата с Натали си поговориха за това кои игри са подходящи за компютър и кои за конзола. Специално за зрителите Гатака разкри откъде идва прякора му – нещо, което досега не е разказвал публично, защото едва наскоро си е припомнил историята.

По време на епизода бе направено ревю на една от най-значимите игри на всички времена – „World of Warcraft“, която скоро става на 18 години. „WoW“ е масивна мултиплеър игра, която събира хиляди играчи едновременно в един свят, като им дава възможност да взаимодействат помежду си по всякакви начини. Тя е първата истински успешна игра от този жанр и заради това успява да генерира нечувани приходи – приблизително 12 милиарда долара от началото на съществуването си.

В подкаст №25 на „Двама геймъри и половина“, който вече е наличен в спортния сайт на bTV Media Group – bTV Sport, Натали дискутира конзолите с тесния специалист по въпроса, а именно Гатака. Как са се зародили тези игри и докъде са го докарали в наши дни? Какво е характерно за гейминга на PC и на конзола и какви са предимствата на едното и на другото? Какви са проблемите с последното поколение конзоли от техническа гледна точка и в кое конзолно поколение сме в момента? Защо вече можем да слагаме мишка и клавиатура на конзолите и как това би изравнило баланса на силите в игри като „Fortnite”? И кои са петте най-велики конзоли според Гатака? Отговорите на тези и на още много въпроси – в подкаст №25 на „Двама геймъри и половина“.

В подкаст №26, който предстои да излезе на 4 май (сряда), Натали ще си поговори обширно с Дедсет и Дест за „World of Warcraft“. Как двамата са се запалили по „WoW“ и как тази игра промени всичко и успя да погълне толкова много геймъри с години наред? Какво е Светата Троица в MMO жанра и кои са любимите роли на Дедсет и Дест? Какви са новите планове за мобилни игри на създателите на „WoW“ – „Blizzard Entertainment“? Всичко това ще стане ясно на 4 май (сряда) в подкаста „Двама геймъри и половина, достъпен в спортния сайт на bTV – bTV Sport, на btvsport.bg/dvama-gameri-i-polovina, Youtube канала на bTV Media Group, платформата за отложено гледане bTV Plus на btvplus.bg/produkt/predavaniya/37450/gejmar, както и в подкаст каналите на bTV в платформите на Spotify, SoundCloud, Apple и Google.