Реклама

Тази събота (21 май) в „Геймър“ по bTV Action на гости на Натали Трифонова са двама от най-изявените професионални играчи на България, които имат успехи и на световно ниво. Първият е Сергей „Bogur“ Алеков – капитан на българския отбор по „Overwatch“, който освен това е партниран Twitch стриймър и топ 10 играч на танк ролята в светa. Bogur ще разкаже за впечатленията си от течащата в момента бета на „Overwatch“ 2, към която той има ексклузивен достъп, ще покаже кадри от играта си там, ще анализира промените и ще даде предвиждания за очакваните нововъведения.

Натали Трифонова също ще се пробва на „Overwatch“ 2, възползвайки се от напътствията на Bogur. С какво ще се затрудни очарователната водеща срещу опитните играчи от противниковия отбор – зрителите ще разберат тази събота (21 май) от 17:00 ч. само по bTV Action.

Вторият про играч, който също е специален гост на „Геймър“ тази седмица, е Иван Чуров, познат в средите като DrNightWatch. Миналата седмица той спечели FIFA Лигата на България, което го прави действащия национален шампион. Освен това, Иван е професионален играч за Team Falcons и FIFA национал на България, а на международно ниво се е класирал втори в Шампионската лига по FIFA. DrNightWatch ще разкаже за преживяванията си по време на FIFA Лигата и ще надигне завесата за случващото се в съзнанието на професионалния играч.

В епизод №31 на подкаста „Двама геймъри и половина“, който ще излезе също на 21 май (събота) в спортния сайт на bTV Media Group – bTV Sport, bTV Plus, Youtube канала на bTV, в Spotify, SoundCloud, Apple и Google, ще стане ясно какви качества са необходими на един капитан в професионалния „Overwatch“ и коя е по-печелившата стратегия в играта – агресия или защита. Bogur ще разкрие как се ориентирал към стриймване на английски език и кои са международните му постижения, с които прославя България, както и каква е връзката му с „България търси талант”.

В подкаст №32, който ще е наличен следващата сряда (25 май), акцент в „Двама геймъри и половина“ ще е професионалната геймърска кариера отвъд турнирите. Откъде идва прозвището на Dr. Night Watch? Каква подготовка правят професионалните играчи? Как „Доктора“ стига до професионалната сцена? Какви са опциите за пенсионираните играчи в електронните спортове? Как Иван успя да спечели финала на националното по FIFA 22 от губеща позиция и какви са съветите му към прохождащите про геймъри? Всичко това ще стане ясно на 25 май (сряда) в подкаста „Двама геймъри и половина“, достъпен в спортния сайт на bTV – bTV Sport, на btvsport.bg/dvama-gameri-i-polovina, Youtube канала на bTV Media Group, платформата за отложено гледане bTV Plus на btvplus.bg/produkt/predavaniya/37450/gejmar, както и в подкаст каналите на bTV в платформите на Spotify, SoundCloud, Apple и Google.