Реклама

Тази събота (25 юни) в „Геймър“ от 17:00 ч. по bTV Action Натали Трифонова и Влади ‘Deadset’ Рашковски са подготвили на зрителите исторически поглед към един от големите жанрове във видео игрите – спортните симулации. Оказва се, че те не само са непренебрежим фактор в настоящето, но и са основополагащи за индустрията като цяло. Всъщност, първата компютърна игра на всички времена се нарича „Тенис за двама“ и е създадена от Уилям Хигинботам през далечната 1958-ма година.

Той я програмира на осцилоскопа в лабораторията си, за да забавлява своите посетители, и така дава началото на индустрия, която в наши дни се оценява на стойност от 200 милиарда долара. Понастоящем, водещите компании за спортни игри са две – EA Sports и 2K.  И двете залагат на една добре изпитана схема за успех на новоиздаваните заглавия.  Тя не е тайна за никого, но в наши дни е по силите само на големите играчи на пазара. Каква е тази осемдесетарска стратегия и как така работи и в наши дни – разберете в новия епизод на „Геймър“ от 17:00 ч. по bTV Action!

Специален гост в новото издание е Александър Александров – технически директор на „BonEX“, който е и запален геймър. Той ще разкаже как хората да разпознават измамните схеми в крипто валутите и да инвестират разумно. Александър ще засегне и темата за „play-to-earn“ – концепцията за печелене на крипто валута чрез прекарване на време в дадена игра или за дейност, извършвана в Метавселената – например, като виртуално крупие в казино от Метавърс.

В подкаст №41 на „Двама геймъри и половина“, който ще излезе също на 25 юни (събота) в спортния сайт на bTV Media Group – bTV Sport, bTV Plus, Youtube канала на bTV, в Spotify, SoundCloud, Apple и Google, Александър Александров ще разкрие различните начини за придобиване на крипто валути и по-конкретно – „move to earn”. Как е възможно, когато си закупиш конкретни маратонки, засичащи броя крачки, които изминаваш на ден, да получиш съответното количество крипто валута – разберете само в „Двама геймъри и половина“…

Тема в подкаст №42 ще бъде „Чийтването – забраненият плод на гейминга“. Влади ‘Deadset’ Рашковски и Величко ‘Dest’ ВасилевКаква ще разкрият каква е разликата между хакването и чийтването. Оказва се, че двете далеч не е едно и също нещо, и грехът в единия случай е много по-голям. Истории на опитните геймъри с чийтовете в игрите и какво е бъдещето на този гейм елемент в днешно време - отговорът в сряда (29 юни) в подкаста „Двама геймъри и половина“, достъпен в спортния сайт на bTV – bTV Sport, на btvsport.bg/dvama-gameri-i-polovina, Youtube канала на bTV Media Group, платформата за отложено гледане bTV Plus на btvplus.bg/produkt/predavaniya/37450/gejmar, както и в подкаст каналите на bTV в платформите на Spotify, SoundCloud, Apple и Google.