Световен ден на радиото 2023

10 факта за радиото, които могат да ви изненадат

Реклама

bTV Radio Group отпразнува Световния ден на радиото, който тази година бе обявен от ЮНЕСКО под наслова „Радио и мир“. На 13-ти февруари отбелязвахме значимостта на радиото като източник на качествена журналистика, надеждни новини, любима музика, забавни предавания и още много качествено съдържание.

По повод празникa българската радиогрупа, обединяваща станциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM, Z-Rock в едно неповторимо портфолио, сподели 10 интересни и полезни факта за радиото, които могат да ви изненадат. Като част от Световния радио алианс и EGTA, bTV Radio Group има достъп до най-новите изследвания за радио, както и до опита и добрите практики на едни от световните лидери в медийния бизнес.

  1. Радиото позволява на марките да достигат до милиони хора ежедневно – 70% от населението на Европа слуша радио всеки ден
  2. Радиото доминира в процъфтяващия аудиопейзаж;

  3. Радиото обхваща ежедневно огромен дял от възрастовата група под 35-годишни;
  4. Радиото трябва да бъде част от всеки успешен медиен план


  5. Радио се слуша цял ден, не само по време на закуска и шофиране - 74% от слушателите консумират аудио по време на ежедневните си ритуали;
  6. Радиото е медия номер едно в свързаните автомобили;
  7. Радиото доказано увеличава ефективността на рекламата и повишава възвръщаемостта на инвестициите
  8. Радиото стимулира трафика, търсенето и електронната търговия

  9. Радиото продължава да е най-достоверната медия в Европа според доклад на ЮНЕСКО.
  10. Радиото може лесно да таргетира правилните хора в правилното време с правилното съдържание. Благодарение на фактори като географско покритие, демографско прецизиране и правилно планиране, включва час и ден от седмицата на излъчваните реклами/отправените послания и чрез контекстуално позициониране.

    Сега е по-лесно от всякога да слушаш радио, благодарение и на новото радиоприложение Radiomate, достъпно за Android и IOS. Новата безплатна платформа на bTV Radio Group позволява на потребителите изключително лесно и интуитивно да превключват между различните радиостанции, без да напускат приложението. Благодарение на фоновия режим на работа, аудиослушателите могат да следят любимото си радио в движение. Radiomate предлага дори заглавия на най-актуалните новини от всички сайтове на радиостанциите, част от bTV Radio Group.

    Радиото остава една от най-широкодостъпните медии, която се ползва с голямо доверие в Европа сред своята изключително многообразна аудиторията. Датата 13-ти февруари е определена за Световен ден на радиото, по инициатива на Италия и след гласуване на Генералната Асамблея на ООН.

    Източници: egta, UNESCO, InsideRadio