„Счупени семейства“

Сезон 1, Епизод 2

Реклама

Ръсин споделя с Лео, че е видял графита и че смята отново да се върне към случая, който не му дава покой от точно осем години. Лео предлага помощта си. Ръсин крие от Жана, че случаят отново е в центъра на вниманието му.

В този епизод представяме основно Рая и нейния личен живот – семейството, в което е отгледана; биологичните й родители. Виждаме как наблюдава дома на биологичните си родители, как става няма свидетел на техните кавги. В нея има стаено вътрешно напрежение, което Жана в своите психологически сеанси се опитва да напипа и канализира.

Основен случай, който разглеждат студентите е за поредица от убийства на чистачки. Всички те са с подобно телосложение и възраст и всички те са удушени с кабел за прахосмукачка. Младежите започват да анализират случая. Междувременно виждаме, че Крис започва да обръща по-специално внимание на Мина. От своя страна Филип опитва да впечатли Рая, която не възприема неговите шеги. Мо като цяло Филип продължава да неглижира своето участие в групата. Това прави впечатление на Ръсин и той провежда с него разговор, в който го убеждава, че или трябва да напусне веднага или да промени отношението си.

От разговори между Ръсин и Лео става ясн, че Лео има любовница, за която знае само Ръсин. Той не одобрява случващото се, но го прикрива пред Жана.

Отношенията на Рая с осиновителите й са много добри и топли, но тя все така продължава да наблюдава своите биологични родители. Нещо там не й дава покой. Семейните отношения на Филип с баща му, генерал Ковачев, са напрегнати. Очакванията на бащата се сблъскват с действията на Филип, който сякаш основно се занимава с това да саботира желанията на баща си. Покрай баща си обаче Филип се добира до информация за истинските имена и факти около случая, който разследват в групата. Така той нарушава правилото да не се търси информация отвън, но е разкрит от Ръсин.

Все пак групата полека лека стига до заподозрян – криминален журналист, чиято майка е била чистачка. Тя го е тормозела като дете, а след като е починала той е започнал да убива жени със същата професия и външен вид. Всички са убедени във виновността на журналиста, но липсва нещо основно, за да бъде осъден – самопризнание. Тук Ръсин поставя Рая в ситуация на обучение – наставлява я как да води разпит така че да предизвика емоционален трус в разпитвания. За да постигне това с нея, той използва цялата информация от нейния психологически профил, която Жана му е осигурила. В крайна сметка Рая преживява пред всички катарзис в личните си спомени за своите биологични родители, но същевременно научава как да действа в ситуация на разпит на заподозрян. Случаят е приключен.

Същата нощ Ръсин се събужда от дълбок кошмар и вижда, че кучето му е убито.

Тагове: Алфа