„Оцеляване“

Сезон 1, Епизод 4

Реклама

Мина се грижи за болния си от деменция баща. Изпитва финансови затруднения, поради което взима все повече смени в бара, в който работи.

Крис, Лео и Ръсин коментират разпита на Крис, интересуват се какво е бил питан по повод убийството на счетоводителя на Девата Ангел. Тримата са напрегнати, възнамеряват да действат заедно по разрешаването на случая и по уличаването на Девата. В същото време Жана води психологическата оценка на Мина в разговор в нейния кабинет. Мина е все така затворена и резервирана. Жана все пак успява да извади за себе си полезни изводи относно нейния характер.

Ръсин възлага нов случай на групата свързан с убийството на мъж. Свидетел на случилото се е неговата съпруга, но тя е в шок и повтаря едиствено, че някаква жена е убила съпруга й, без да може да даде повече яснота. Групата започва разследването на фона на цялостното подмолно напрежение, предизвикано от убийството на Ангел.

Ръсин ползва свои лични контакти в службите, за да стигне до информация за хода на разследването на убийството. А в това време групата обявява своя пръв заподозрян – местен лихвар, на когото убитият е дължал пари. Тази версия се оказва задънена улица, защото лихварят има стабилно алиби.

В бара на Мина има проблеми с дилърите на Девата, но те са потушени, защото той е с протекции. Мина получава предложение за не съвсем легален начин да увеличи доходите си. Обмисля го, но не дава отговор.

Крис е отведен насила при Девата, който иска от него инфромация какво е говорил с полицията. Крис е в ужас, защото стои пред вероятния убиец на неговите родители.

В разследването си групата се фокусира върху показанията на Симона, съпругата на жертвата. Видимо в шок, тя не може да даде повече информация освен това, че убиецът е жена.

Лео решава да предизвика Девата като записва силно провокативен брой на своя подкаст, в който обвинява полиция и власти, че пазят този престъпник, въпреки че всички са наясно с неговите дейности, насилие и убийства.

В бара на Мина става инцидент. Рая случайно е дошла там. След като се изненадва, че Мина работи там, тя става свидетел в тоалетната на продажба на наркотици при това на малолетно момиче. Рая побеснява и разкъсва лицето на дилъра с помощта на импровизиран бокс. После извежда Мина от бара, заклевайки я да не работи повече там. Разбирайки за този случай Ръсин решава, че трябва да помогне на Мина да стъпи на краката си и й предлага асистентска работа. Мина с благодарност се съгласява.

Групата стига до извършителя на убийството – това е самата Симона. След години на домашно насилие тя е стигнала предела на своето търпение и е убила мъжа си намушквайки го многократно. В стреса от извършеното тя раздвоява личността, за да понесе ситуацията. Убийцата, за която Симона говори в разпитите е самата тя…

Ръсин получава драматично обаждане от Лео. В същото време работодателя на Мина от бара я отвлича с помощта на Малката Дева. Мина е отведена при големия бос, където й се предлага да стане негова къртица в обкръжението на Ръсин.

Междувременно Лео е коленичил до трупа на своята любовница Габи, която е убита с нож. Ръцете му са в кръв. Той моли по телефона Ръсин за помощ.

Тагове: Алфа