„Счупени семейства“

Сезон 1, Епизод 5

Реклама

В колата на Ръсин. Ръсин разпитва Лео, който изцапва калъфа на седалката с кръв. Ръсин осъзнава, че в апартамента на Габи е пълно с ДНК на Лео, изцапал  се е с кръв, оставил е следи и по трупа в опита си да я свести. Затова съветва Лео да се върне горе и да повика полиция както е повикал него. Лео не е намерил оръжието на престъплението.

   Жана провежда сеанс с Филип. След известно съпротивление от страна на Филип, Жана разбира, че Ковачев продължава да бие сина си. Филип му отмъщава като унищожава голямата му мечта да има достоен син - наследник.

   Жана се прибира вкъщи. Лео го няма. Вижда, че на поставката за комплект ножове до мивката липсва един нож.  В същия момент ѝ се обажда Ръсин, който я предупреждава, че Лео е арестуван и всеки момент полицията ще нахълтат у тях. Докато Жана ужасена се опитва да се ориентира в обстановката, полицаите нахлуват безцеремонно и ѝ съобщават, че съпругът ѝ е арестуван и обвинен в убийство.

   Шефът на Мина я води при Девата. От срещата тя разбира, че Девата иска от нея да стане негов информатор за всичко, което прави Ръсин. Заплашва я, че ако не се съгласи ще има последствия за не я и за Ръсин.

   Крис следи Девата и благодарение на това вижда, че Мина се среща с него.

   След обиска Ръсин пристига при Жана. Жана разбира, че Габи е била любовница на Лео и реагира остро. Ръсин я убеждава, че убийството е работа на Девата, който се е задействал след подкаста на Лео.

   Ръсин възлага на групата да разследват убийството на Габи.  Разкрива им, че Лео и Габи са били любовници няколко месеца и последователността от събития, които той знае. Докато работят, във Фризера влизат полицаи и отвеждат Ръсин на разпит. Проверяват колата му, в която няма никакви доказателства или следи от кръв. Калъфите на седалките са свалени.

Групата разбира, че този случай е много важен за Ръсин, защото Лео му е близък приятел. Крис разказва за подкаста на Лео от предишния ден. Смятат, че Ръсин подозира, че Девата е възможен заподозрян и може Лео да е накиснат. Допускат, че Ръсин е замесен в самото престъпление по някакъв начин. Филип и Рая отиват при Жана, Крис и Мина ще ровят около Лео и Девата.

Крис и Мина остават насаме. Обсъждат възможността Лео да е убил Габи. Крис допуска, че може не Габи да е пратила съобщението на Лео. Крис подхваща хипотезата, че Девата стои зад убийството и опитва да провокира реакция у нея. Мина изразява съмнение. Крис изтъква убийствата на родителите му преди осем години, убийството на Никола. Графитите, подписани Алфа. Обяснява ѝ, че Девата преследва Ръсин и е обсебен е от него. Докато Крис и Мина преглеждат подкаста на Лео, Мина получава съобщение от Девата, че трябва да се видят. Мина успява да се измъкне като излъгва Крис. Крис я подозира

   Жана посреща Рая и Филип вкъщи. Жана е разстроена, но се държи. Рая и Филип подозират, че полицаите са търсили оръжието на убийството. Жана бързо споделя, че се страхува какво може да е направил Ръсин и колко може да се е замесил. Филип разглежда статуетка - сватбен подарък от Ръсин, вижда надписа отдолу. Пита Жана как така са останали толкова близки, след като са разведени. Жана му разказва своята версия. Филип и Рая разбират, че тя е подозирала, че съпругът ѝ е имал връзка. Жана им споделя ,че е скрила поставката с липсващия нож от полицията.

   В полицията разпитват Ръсин, където той разбира, че оръжието на убийството не е намерено. При разпита Ръсин разказва от своя ъгъл как Лео и Жана са го спасили след пропадането му. Спасили са го, но това е сближило тях и е унищожило брака му с Жана.

   Мина се среща с Девата. Казва му, че в момента разпитват Ръсин и, че всички объркани, и не знаят какво става. Девата от своя страна не ѝ дава потвърждение че той стои зад убийството, но видимо се наслаждава на ситуацията.

   Във Фризера е оставено малко кашонче, надписано "ЗА МАКСИМ РЪСИН".

   Ковачев се среща с Девата. Говорят, че Ръсин е проблем за всички. И, че в момента има възможност да решат този проблем. Ковачев отговаря, че прави необходимото.

   Ръсин се връща във Фризера, отваря кашона, в който се оказва оръжието на престъплението – ножът от кухнята на Жана и Лео.

   Ръсин заравя ножа в гората и изгаря калъфите на седалките от колата.

   Филип се опитва да сподели на баща си колко добре се справя в групата. Ковачев е незаинтересован. Казва, че конкурсът няма значение, той така или иначе ще вкара Филип в този отдел.  Двамата се скарват, скандалът преминава във взаимни обвинения и ескалира в признанието на Ковачев, че Филип е убил майка си при раждането.

   Крис и Рая са сами във Фризера, Крис я манипулира, споделя ѝ болката и ненавистта си към Девата заради убийството на родителите му. Рая се опитва да го успокои. В този момент влиза Филип, който вижда нежна сцена между Крис и Рая. Той осъзнава, че изпитва чувства към Рая.

   Ковачев причаква Ръсин и му предлага сделка - да му даде Девата в ръцете. Ръсин разбира, че Ковачев е бил човекът, който е пазил Девата досега.

Тагове: алфа