„Хищник и жертва“

Сезон 1, Епизод 8

Реклама

Докато Ръсин дава поредното интервю за успеха си, Лео се изнася от общото им жилище с Жана. Отива на хотел.

   В ареста, Ковачев предлага сделка на Девата. Иска да се признае за виновен, да му отнемат цялото имущество и бизнеса. Ще му оставят една сметка в офшорна зона. Няма да закачат сина му. И когато всичко утихне, ще му помогнат да избяга в чужбина. Девата осъзнава, че големите шефове отгоре са го жертвали и е в ръцете им. Само че Ковачев иска още нещо, което той не може да му даде. Иска Алфа. Девата му казва да го намери максимално бързо, защото Алфа ще продължи да убива и след като той е в затвора. Така сметките на Ковачев няма да излязат.

   Ковачев възлага тази задача на Ръсин.

   Мина обсъжда с баща си положението си и информацията от Крис. Разсъждава дали това е истина или той иска да я компрометира още повече пред Ръсин, ако тя му сподели каквото знае. Проф. Златарски се оплита в деменцията си и Мина с разочарование осъзнава, че той е започнал да мисли, че обсъждат криминален роман.

   Ръсин съобщава на останалите, че случаят с Призрака няма да бъде приоритет за полицията. Рая не може да повярва ,че ще се покрие убийство. Крис подсказва, че това не зависи от Ръсин. Рая се досеща кой стои това - Ковачев. Пита дали изобщо нещо зависи от Ръсин вече. Зависи ли конкурсът от него, или Ковачев може да реши и кой ще спечели? Филип се жегва, но Рая не атакува него, а Ръсин. Ръсин кротко оставя емоциите да изкипят и им казва, че трябва да си починат. Отпраща ги.  Възлага на Жана да измъкне информация от Мина. Той е убеден, че Малката Дева е Алфа. Ръсин не иска повече да ползва групата за този случай. Ще работят само тримата с Лео.

   Ръсин натоварва Лео със задачата да отиде и отново да опита да измъкне информация от Сава в автосервиза.

   Мина е при Жана. Докато двете говорят Мина получава съобщение от Крис, че е при баща ѝ и я чака. Жана се учудва, че Крис нарушава забраната да се свързват с Мина. Тя усеща, че между двамата има специални отношения.

   Крис е дошъл да търси Мина у тях. Решил е да я изчака. Проф. Златарски го разпитва какво работят в групата. Несвързано повтаря фрагменти от това, което Мина му разказа преди часове. Докато говори, бащата търси блокче лепящи се листчета, за да си запише нещо за сюжета, за да не забрави. Крис пита къде е стаята на Мина, трябва да й остави нещо. Влиза в стаята ѝ с раницата си. Проф. Златарски е надписал и разлепил листчета на произволни места от интериора. На Крис му става любопитно какво прави, бащата разказва малко по-подредено "сюжета". Крис се включва в играта, забавлява го ситуацията. Той е разгадал книгата. И усмивката замръзва на лицето на проф. Златарски. Обзема го внезапно прозрение, че това не е сюжет от роман. Крис разказва на проф. Златарски всичко. Бащата на Мина е ужасен. Откъсва листче, на което записва информация, която трябва да каже на Мина и го залепя на хладилника. Крис снизходително отива, отлепя листчето, смачква го и го прибира. В този момент влиза Мина, забързана, притеснена. Баща ѝ емоционално опитва да й каже, това, което е разбрал.  Задъхва се, говори на тласъци и не успява да изкаже цели изречения. Мина му помага да седне. Постепенно проф. Златарски се отпуска, забравя. Крис е чакал тъкмо това. Тръгва си.

    Ръсин и Жана са във Фризера. Разговарят за искането на Ковачев. Жана се чуди защо е натоварил Ръсин с търсенето на Алфа. Ръсин ѝ обяснява, че Ковачев иска да използва Малката дева като разменна монета, за да държи Девата в ръцете си. Но знае, че ако Малката дева е Алфа, Ръсин ще стигне до него. Ръсин решава да накара Ковачев да му уреди разговор очи в очи с Девата. Ако синът му е Алфа, Ръсин ще успее да го изкопчи от него. Жана вече е силно притеснена. Това никак не е добра идея.

   Мина отива в стаята си и заварва на стената графит, който е не може да разтълкува. Баща й подвиква от другата стая, че си е спомнил, че някой умира. Ще има ново убийство.

   В дома на Ковачеви, Филип и Ковачев водят разговор. Филип  конфронтира баща си за ставащото. Чул е, че смята да покрие убийството на Призрака. Също, че пази Девата, а навремето той е изгонил Ръсин. Това жегва Ковачев и той разкрива много свои тайни: че той е спасил живота на Ръсин преди осем години.  Когато Ръсин пропада и нямало друг избор, освен да го освободят от службите, Девата е искал да го ликвидира, докато е беззащитен. Ковачев лично се е погрижил Девата да не го закача и, че лично го е препоръчал да оглави новия отдел, без Ръсин да разбере. Обяснява му, че ще прикрие убийството на Призрака за да предпази сина си и, че ситуацията е много по-сложна. Трябва да се пазят интересите на много хора за да не те унищожат.

   Лео в автосервиза. Успява да проведе разговор със Сава и да го убеди да му каже това, което знае за Алфа. Сава му признава, че за първи път е чул това име от Девата, който лично е идвал да разпитва за него. Девата също търси кой е Алфа.

   Рая нахълтва в къщата на Ковачеви за да обвини генерала ,че не може да потулват разследването за убийството на Призрака. Ковачев изморено въздъхва, не му се води подобен разговор втори път. За негова изненада обаче Филип спира Рая. Опитва се да ѝ обясни, че нещата са много по-сложни, отколкото си е давал сметка. Рая протестира, но Филип само поклаща глава, че тя не разбира.  Рая се разочарова безвъзвратно от него, казва му, че го е мислила за друг човек и излиза.

   Филип и Ковачев са пред къщата. Ковачев тръгва на лов. А в това време Крис наблюдава с бинокъл как Ковачев се качва в джипа, но фокусът му е върху Филип, който гледа отстрани.

   Ръсин е на разговор с Девата в ареста. Разбира, че Девата не знае кой е Алфа.

   Мина опитва нов подход с баща си. Изрежда му имена на хора, които може Крис да е набелязал за жертва. Това не работи. Бащата упорито настоява, че си е записал.  Мина е изморена и отчаяна, на прага да се предаде. Вижда блокчето листчета. На най-горното не е записано нищо. Намира молив, драска по най-горното листче. На лицето й се изписва осъзнаване, последвано от ужас, хуква към телефона си.

   Филип сам вкъщи, Мина му звъни и му заповядва да напусне веднага къщата. Филип притеснено тръгва, хуква навън, наоколо няма никой.

   Ковачев в гората на лов. Чува алармата на джипа си. Отива до колата, там намира спрей за графити. Чува звуци, разбира че има някой който го провокира. Започва преследване и дебнене в гората. Някой е заложил капани, в който Ковачев попада. Опитва се да се освободи, но не успява. Приближава се фигура. Ковачев разпознава Крис, който взима телефона на генерала и го оставя да издъхне по особено жесток начин.

Тагове: алфа