„Предателство“

Сезон 1, Епизод 6

Реклама

Жана намира близо до дома си графит, който илюстрира смъртта на Габи. Повиква Крис. Към тях се присъединява и Ръсин, който се е видял с Лео в ареста. Казва им ,че Лео е параноичен и се страхува за живота си. Ръсин  признава, че Девата е подхвърлил оръжието на убийството във Фризера. Ръсин иска да успокои Жана и отпраща Крис да се връща при групата във Фризера. Вече насаме с Жана ѝ разкрива предложението на Ковачев. Може да измъкне Лео, но Ковачев иска да овладее отдела му. Най-вероятно ще иска да вземе и сина му, съответно целият този конкурс ще се окаже за нищо. Единственият друг начин е да стигнат до Девата и да го разобличат по правилата. Но за това му трябва помощта на Жана.

Във Фризера, преди да дойдат всички останали, Крис се разпада пред Рая. Девата е убиецът на родителите му. Иска тази отворена рана да изчезне. Не го интересува правосъдие, иска справедливост. Филип влиза във Фризера и заварва как Рая успокоява Крис отново.

Всички се събират . Разглеждат какво имат до този момент. Стигат до заключението, че Девата не убива лично. Ръсин дава информация за бивш наемен убиец, когото Девата е убил за да прикрие следите си навремето. Наемникът има брат - Сава, който държи автосервиз и поддържа отношения с криминалния свят. Не харесва Ръсин и няма да им сътрудничи. Жана може да му помогне да изтръгнат нещо от него. Втората им цел е Алфа. Графитите са единствената им сигурна следа. Групата тръгва по тази следа - намират контакт с фирма на професионални графити артисти. Крис, Мина, Рая и Филип тръгват по следата на графитите, Жана и Ръсин поемат Сава.

Групата получава контактите на графити артисти, които могат да им помогнат с информация за Алфа. Разделя на двойки, Мина и Крис поемат единия контакт, а за Рая и Филип остава само адрес, защото момчето на него е малко особено и не ползва телефон. Наричат го Призрака.

Мина и Крис получават информация, че Призрака знае кой е Алфа.

Филип и Рая отиват на адреса. След  кратко преследване Рая и Филип изпускат Призрака. Разговарят с леля му, която живее в съседство и от нея разбират, че вечерта той ще бъде в Капана – тайно място сред руините на Захарна фабрика.

Крис конфронтира Мина. Знае, че тя играе двойна игра и се вижда с Девата. Мина опитва да се оправдае, като твърди, че Девата я е притиснал. Мина разсъждава бързо. Крис не е отишъл при Ръсин, а конфронтира нея. Пита го защо. Крис ѝ казва, че ѝ дава възможност да избере страна.

- Ръсин и Жана влизат в автосервиза. Сава ги посреща враждебно. Не се радва да види Ръсин, но и му е любопитно какво иска.  Ръсин му споделя, че търсят Алфа. Жана се намесва и притиска Сава с доводи свързани с личната ѝ ситуация със съпруга ѝ. Тя знае, че Сава иска да отмъсти на Девата заради брат си. Сава ѝ казва да бъдат на определено място в определен час. Там ще бъде човек, който може да им помогне с това, което търсят.

Всички се събират отново във Фризера. Обобщават какво са научили. Призрака страда от шизофрения, а напоследък се държал все по-шантаво, смятал, че някой ще го убие, защото знае нещо, което не трябва да знае. Филип повдига въпроса дали графити артистът Алфа и убиецът не са едно и също лице. Решават, че групата  издебне Призрака в Капана, а Жана и Ръсин ще отидат при човекът на Сава.

Крис говори с Мина насаме. Тя е получила съобщение от Девата, който я вика по спешност. Мина е съгласна да помогне на Крис. Тя смята да отложи срещата, за да помогне на групата да хванат Призрака, но Крис я спира. Иска от нея да намери начин да събере негово ДНК. Той ще я покрие пред останалите.

Мина отива при Девата. Наблизо е и Малката Дева, както и негови хора. В хода на разговора Мина набелязва какво може да вземе, което да съдържа негово ДНК. Мина разкрива пред  Девата докъде са стигнали с графитите и, че имат следа. Той иска да знае кого точно търсят. Мина няма как да избегне отговора и разкрива, че се опитват да намерят Призрака. Това впечатлява Девата, той става и отива да говори със сина си. Мина използва момента, за да прибере фасове и да размени своята и неговата чаша вино. Девата и неговите хора се връщат при нея. Питат я къде очаква да е Призрака. Тя опитва да ги залъже с фалшива локация. С ужас обаче разбира, че те знаят повече, отколкото е допускала. Вижда как Малката Дева и хората им тръгват.

В Капана докато Крис, Рая и Филип правят план как да издебнат и заловят Призрака, Крис получава съобщение от Мина, че е успяла, но Девата знае къде ще дойде Призрака и са тръгнали към тях.

Жана и Ръсин са в паркинг-мястото, където ги прати Савата. Виждат човек с маска, който краде кола. Не са сигурни, че това е техния човек. Жана се съмнява дали трябва да продължат. Ръсин пренебрегва притесненията на Жана - ако не действа веднага, след секунди следата им ще изчезне заедно с колата. Ръсин слиза внимателно от колата и тръгва към непознатия, който тъкмо отваря возилото и все още не го вижда. Зад гърба му се приближават двама души с маски и оръжие.

Тагове: алфа