„Капан“

Сезон 1, Епизод 11

Реклама

Ръсин на местопрестъплението, сблъсква се със смъртта на Жана, в шок е, каданс. Колегите отказват да го пуснат, той пробива, трябва да види, не може да приеме, че това е станало. Вижда надпис на стената с кръвта на Жана, надпис лично към него. Кървави букви, които подсказват, че Девата си отмъщава от ареста.

Долу на входа го конфронтира Лео, дълбоко заровеният конфликт между двамата за Жана избуява и Лео го обвинява – заради него е станало, заради него и неговата обсесия. Заради него Жана е мъртва.

Ралица нарежда на Ръсин да си вземе почивка и да не припарва до този случай. Поставят му охрана. Ръсин се прибира вкъщи съкрушен. Вади пистолета си от кутия за оръжие, смазва го. Подготвя се.

Филип се среща с Мина. Вече ѝ вярва. Крис е Алфа. Трябва да го спрат на всяка цена. Той е чудовище. Не бива да бъде съден или да лежи в затвора. Трябва да умре. Филип има план. От Мина иска само да мълчи.

Крис продължава да си играе с Мина. Всеки, който се превърне в заплаха за него, умира. Това е станало и с Жана. Това може да стане и с Филип. Към когото и да се обърне, Алфа ще го убие. Ръсин. Лео. Ралица. Няма значение.

Ръсин търси информация от своя приятел в полицията Канев. Разбира, че службите считат Малката Дева за убиеца, но той е в нелегалност, никой не знае къде се крие. В момента тече превземане на легалния бизнес на Девата и гангстерска война за преразпределение на наркотеритория. Полицията чака някой да свърши мръсната работа и да ликвидира Малката Дева, и със сваления чадър това е въпрос на време.

Ръсин сънува повтарящия се кошмар, само че този път жертвата е Жана. В съня му Жана го обвинява, Лео го обвинява.

Ръсин опитва да събере Филип, Рая и Крис във Фризера. Филип не идва, свързва се с Малката Дева. Рая настоява двамата с Крис да не се забъркват, но Крис я убеждава да не оставят Ръсин сам. За тяхна изненада Ръсин им поставя неочаквана задача. Да разгледат заедно всички престъпления на Алфа и да го убедят, че зад тях не стои Малката Дева. Докато го правят, Крис се забавлява с Ръсин и Рая, подхвърля и намеква неща, които водят към самия него, но те не правят връзката.

Ръсин говори и с Мина, тя не издава Крис.

Крис и Рая са в леглото у Крис. Рая усеща, че рамото му е наранено, но мисли, че е заради сблъсъка му с Кукера. Рая се чуди защо Ръсин е подходил така. Крис ѝ подсказва – защото се готви да го убие. Ръсин не иска Алфа в затвора и не иска някой друг да го ликвидира. Рая е ужасена, не забелязва, че Крис е странно екзалтиран. През нощта Крис излиза и я оставя сама в апартамента. Излизайки подминава празна бутилка вино и две чаши на масата – както с Мина в епизод 3.

Ръсин открива къде е леговището на Малката Дева. Подготвя се. Изплъзва се от охраната.

Крис рисува последния графит на Алфа, който набелязва Малката Дева като жертва.

Филип излиза сам на лов в гората.

Крис се прибира вкъщи след рисуването на графита. На входа го пресрещат маскирани мъже, мятат му качулка и го захвърлят във ван.

Рая се размърдва неспокойно в леглото, но не се събужда.

Ръсин пристига на входа на запуснато място.

Филип намира елен. Тихо се промъква, вдига пушката. Поглежда го през оптиката.

Крис е поставен на стол, вързан със свински опашки в същото запуснато място.

Ръсин проверява пистолета си и влиза.

Отмятат качулката от главата на Крис. Пред него е злорадата мутра на Малката Дева.

Филип се прицелва в елена през оптиката. „Пипнах те!“

Тагове: алфа