„Призрак“

Сезон 1, Епизод 7

Реклама

Ръсин разговаря с хората в паркинга. Бързо осъзнава, че те нямат нужната му информация и опасността. В това време Жана пали колата. Ситуацията се развива бързо - Ръсин успява да се измъкне, като се качва в колата и Жана бързо я подкарва покрай въоръжените мъже и извън паркинга.

   В Капана. Призрака пристига, Филип, Рая и Крис започват преследване. Малката дева и хората му също са там. Следва дебнене и търсене из пресечките, състезание кой ще го намери първи, като нашите хора знаят, че хората на Девата са тук, а онези не знаят за тях. Крис вижда Призрака, тръгва след него.

На финала Филип и Рая виждат как Малката дева е застанал над трупа на Призрака. Малката дева и хората му се оттеглят. Рая, Крис и Филип се събират пред трупа на Призрака. Трябва да повикат полиция, какво ще обясняват? Разбират се Крис да си тръгне, за да може да информира Ръсин, Рая и Филип ще останат - Филип разчита на връзките на баща си.

   Крис се отдалечава от Рая и Филип. Срещу него се задава Мина, която му дава взетите от Девата предмети с неговото ДНК. Усеща, че нещо не е наред. Крис я обвинява, че ако не беше работила с Девата, Призрака щеше да е жив. Мина е потресена, защото ги е предупредила.

   Крис се връща във Фризера при Ръсин и Жана, ядосан е. Девата ги е изпреварил, ликвидирал е Призрака под носа им. Дава на Ръсин раницата с ДНК-то на Девата. Показва му снимки на Мина и Девата. Мина влиза във Фризера. Ръсин я обвинява в предателство и, че заради нея е станало убийство. Мина се опитва да обясни, но не ѝ се дава възможност. Ръсин вече не вярва на нито една нейна дума.

   Ръсин отива при Сава в автосервиза. Напада го. Сава признава, че нищо не знае за Алфа. Единственият друг човек, който го е споменавал, е Девата. Девата е знаел, че Ръсин ще дойде и ще пита за него. Ръсин излиза от автосервиза. Звъни на Жана, разпада се. Вече не вижда полезен ход. Може би Крис е прав. Може би нямат друг избор, освен да приеме предложението на Ковачев.

   Крис сам вкъщи пред въртяща се голяма бяла дъска, на която подобно на личния фризер на Ръсин са разположени снимки, материали и взаимовръзки между хората, свързани с убийството на родителите му. Пристига Рая, която му разказва, че в полицията Ковачев се е намесил и лично им е взел показанията. Крис ѝ казва, че Мина е предател. Интимен момент между двамата. Телефонът на Крис звъни. Разбират, че се е появил нов графит.

   Крис, Ръсин и Рая се събират пред графит, който илюстрира Лео и отправя послание, че предстои последният му подкаст. Ръсин се паникьосва. Звъни на Ковачев и приема всички условия. Важното в момента е Лео веднага да бъде преместен и никой да не знае къде е.  Ръсин говори пред Крис и Рая и те разбират, че той прави сделка с Коваче и, че Ковачев е чадърът на Девата.

   Ръсин се среща с Ковачев. Уговарят да задържат Девата още тази нощ. Ръсин му показва раницата с доказателствата с ДНК на Девата. Ковачев му обяснява - ако иска Лео да бъде освободен, ще му трябва оръжието на убийството. Ръсин кимва.

   Ръсин отива в гората и изравя ножа.

   Ръсин и Жана чакат Лео пред ареста. Лео излиза с дрехите, с които беше когато намери трупа на Габи. Жана се втурва да го посрещне, буря от смесени емоции. Ковачев приближава Ръсин. Всичко е уредено.

   Пред заведението на Девата - камери, репортери, полиция. Ръсин наблюдава отстрани как задържат Девата

   Във Фризера. Крис и Мина са сами. Крис гледа от телефона си залавянето на Девата. Показва на Мина какво става. Мина констатира, че е направила каквото е искал и благодарение на нея се случва това. Казва му че са задържали убиеца на родителите му. Защо я е прецакал? Крис ѝ каза, че убиецът не е бил Девата и тя трябва да се досети кой е.

   Флашбек с фрагменти, пръснати по епизодите досега: Крис прибира ножа от кухнята на Жана и Лео. Крис поставя пакета с ножа пред Фризера. Крис завършва графита, заплашващ Лео. Габи отваря вратата на апартамента си, там е Крис. Крис стига пръв до Призрака, който държи телефона си. Крис се оглежда и го наръгва с острие с умело движение. Взима телефона и потъва в тъмнината. Малката дева намира тялото. Крис разглежда снимките на телефона и намира такива, които са заснели самия Крис в кожено яке и с качулка да рисува някой от предишните графити.

   Обратно при Мина и Крис. Мина е в шок. Крис я гледа без фасадата си, пред нея вече е Алфа. Влиза Филип да празнуват залавянето на Девата. Крис моментално връща познатия си вид, не му се празнува, иска да остане сам. Нека Филип наглеждат Мина. Крис излиза, докато Мина гледа ужасена след него.

   Ръсин пред снимките и изрезките в личния си фризер. Поема си дъх, започва да ги сваля от стените.

   Крис пред своята дъска вкъщи. ЗАВЪРТА дъската и на задната страна се разкриват неговите планове, големият план на Алфа. Там са всички действащи лица, взаимовръзките между тях, убитите, както и наблюдения на Крис за тях и какво планира спрямо тях. Пише до една от снимките, но не виждаме коя: "Трябва да умре".

Тагове: алфа