„Надмощие“

Сезон 1, Епизод 9

Реклама

Шок след смъртта на Ковачев. Официалната позиция на службите е, че се е случил трагичен инцидент. Ръсин, Рая и Крис обсъждат вероятността Ковачев да е бил убит от незаловения Алфа. Ръсин има силни подозрения, че Алфа е Малката Дева и Ковачев може да е убит като отмъщение за задържането на Девата.

Във Фризера идва Ралица Велева, друг зам. шеф в ДАНС, държи се властно с Ръсин, критикува колко се бави със създаването на отдела за ИНТЕРПОЛ, конкурса и как е допуснал той да премине в лична вендета. Ръсин е възмутен от авторитарното ѝ поведение, но разбира, че целият отдел е бил проект на Ковачев, който е контролирал Ръсин от сенките, давайки му илюзорна свобода. Сега Ралица поема отдела, а тя държи всичко да минава през нея. Ако Ръсин се държи добре, тя ще му пази гърба. Ако ли не – ще се поинтересува каква точно е ролята на Ръсин за измъкването на Лео и задържането на Девата. Първата задача на Ръсин е да престане да рови около Алфа и още същия ден да даде интервю, в което потвърждава официалната версия, че смъртта на Ковачев е инцидент.

Мина не е спала от дни. Опитва се да открие връзка между Крис и Алфа, но не успява. Поръчала е боя, с която да заличи графита от стената в стаята си, но не го прави. На всичко отгоре Крис комуникира с нея, докъде е стигнала, разкрила ли го е, разочарова го. Знае, че тя ще го предаде, но ѝ прощава, защото имат връзка… Мина търси наркотик, който да я държи будна, но дилърът има само амфетамини. Мина се принуждава да купи от тях, въпреки че са опасни. На улицата я засича Владо, любовникът ѝ от епизод 3, когото тя заряза след секс за една нощ. Мина го отбягва, той не е щастлив от това.

Рая и Крис отиват да видят Филип, който е в траур. Филип им показва семеен трофеен пистолет. Убеден е, че баща му е убит. Крис оставя Рая да му подскаже, че Ръсин подозира Малката Дева, но никой не желае да рови заради сделката с Девата. Пристига Мина и Филип ги изгонва. Филип разпитва Мина откъде е знаела, че нещо ще се случи. Тя опитва да насочи подозренията му към Крис, но той не ѝ вярва, самонавива се, че Малката Дева е убил Ковачев.

Ралица се среща с Жана, иска от нея всички досиета на кандидатите от конкурса, за да се запознае с тях лично. Жана я съветва да не притиска Ръсин, защото той не реагира добре на натиск. Жана увещава Ръсин, че тази жена е опасна и вече е време да остави Алфа и да продължи напред, за да не загуби отдела.

Крис опитва да разбере от Лео коя е Ралица, но под този предлог го манипулира да тласне Ръсин да не се отказва от търсенето на Алфа и вкарва Лео в задочен конфликт с Жана.

Под въздействието на амфетамините Мина започва да търси в наследените от Крис имоти следи, които водят към Алфа. Докато разглежда дома на убитите му родители, започва да ѝ се привижда Крис, който се увърта около нея и ѝ говори, Мина де факто чува собственото си подсъзнание, което шепти че с Алфа си приличат. Мина успява да намери следа, която води към име – фалшивата самоличност на Крис, с която е убил родителите си. Крис я хваща, но не я убива.

Филип се промъква при Малката Дева и се опитва да го убие с трофейния пистолет, но не е способен да дръпне спусъка. Филип бива пребит жестоко, но го пускат и осъзнава, че не тези хора са убили баща му.

Владо причаква Мина на входната ѝ врата, напада я и се опитва да я изнасили в собствения ѝ дом. Крис се намесва. Убива го и принуждава Мина заедно да се отърват от тялото. Заравят го в гора, където случаен човек вижда Мина. Крис е готов да убие и него, но Мина се измъква от ситуацията и го спасява. По този начин обаче остава жив свидетел, който може да свърже Мина с Владо, ако тялото бъде намерено.

Ръсин влиза в тв студио и изпълнява това, което Ралица иска от него. В хода на разговора обаче Ръсин размисля и заявява, че Девата е заловен, но органите на реда и самият Ръсин в тясно сътрудничество продължават да търсят Алфа – убиеца-психопат, който рисува графити и е изключително опасен. Ралица гледа, бясна е. Някой друг, чието лице не виждаме, също гледа.

Тагове: алфа