Победителите в конкурса за "Перла" гостуват в "Море от любов"

Екипът на предаването реши да награди 5 от над 800 истории

Реклама

Тази събота в специалното издание на "Море от любов" зрителите ще се запознаят с авторите на петте истории, които Наталия Симеонова избра за победители в конкурса на bTV и "Море от любов" за история, наподобяваща събитията в сериала "Перла".


Първото място и наградата екскурзия до Истанбул спечели д-р Милчо Касъров от Бургас, автор на историята "Любов като в роман". Причината Наталия Симеонова да избере именно тази история обаче съвсем не е дължината й, нито стила, на който е написана. С какво историята и нейният автор трогнаха екипа на "Море от любов", ще стане ясно тази събота от 17.00 часа.

Второто място печели Кръстина Кушева, която изпрати историята "Любовта, която устоя на всички изпитания". Специални награди от предаването ще получат и Жулиета Аврамова с "Историята на една истинска, голяма, красива, споделена и невъзможна любов!", Маринка Трифонова, с история за любов между двама души, които всички се опитват да разделят и Христо Оджаков с историята на своя ученичка. Повече за своите истории и преживявания авторите ще разкрият лично в "Море от любов".

Всички истории, които бяха получени по имейл до крайния срок на конкурса, или бяха адресирани до bTV и предаването "Море от любов", бяха внимателно прочетени и оценени от екипа на предаването, независимо от това дали са публикувани на сайта на bTV. Повече от 500 писма бяха изпратени на хартия директно до пощенския адрес на "Море от любов".

В събота ще видите:

Историята на Маринка Трифонова от Русе. Казват, че първата любов не може да се забрави. И Маринка не забравя никога своята първа любов – родила се като невинна тръпка, преминала през отричане и забрани, тайни срещи и опълчване срещу патриархалните разбирания. Любов, по-силна от брака с друг, от порядките на близките, и – както ще се окаже – дори от смъртта…

Историята на Христо Оджаков от Куклен. Един гимназиален учител разказва за любовта между двама свои възпитаници – наследницата на подозрително забогатял род Ани и нейния съученик Иво. Любов, нежелана от близките на момичето, която влюбените и взелият ги под крилото си класен ръководител ще трябва да платят с изключително висока и кървава цена. За да разберете каква е развръзката на тази история, гледайте специалното издание на "Море от любов"...

Историята на доктор Милчо Касъров от Бургас. В писмо, което повече прилича на любовен роман, Милчо описва любовта си към едно странно, непредвидимо и изключително момиче в цели 170 страници. Любов, която се ражда трудно и съществува несигурно, но която оставя в душата на Милчо незабравим спомен и до днес. Любов, която завършва с едно шокиращо откритие, че двамата влюбени може би са по-свързани, помежду си, отколкото са предполагали в началото...

Историята на Жулиета Арамова от Варна. Напук на циниците Жулиета преживява любов, родила се от пръв поглед. Тя среща случайно един непознат – Добрин, и това се превръща в романа на живота й. Родителите на Добрин обаче се обявяват твърдо против връзката между двамата и правят и невъзможното, за да ги разделят. Дали накрая успяват или побеждава любовта?

Историята на Кръстинка Кушева от Поликращие. Кръстинка се превръща от случаен наблюдател в основен участник в една сложна и заплетена драма, в която българка и турчин трябва да преминат през невъзможното, за да се окажат заедно. Една забранена любов, родила се в началото на 80-те, води до сюжет, достоен за който и да е сериал. В него има крупни политически интереси, противопоставяне на два силни фамилни рода, подкупен приятел, готов да предаде най-близките си, лукави родители, които престъпват закона в името на представата за доброто на децата си, изгубено дете, фалшифицирана смърт и брак по сметка – всичко товаq за да се попречи на двама души да осъществят любовта си. И все пак те успяват. Как? Гледайте "Море от любов".

Това са петте истории, претенденти за голямата награда в конкурса на bTV и "Море от любов". Кой ще е победителят? Отговорът: тази събота, от 17.00 часа, само по bTV.