Дядо Коледа със специално интервю за "Другата България"

Главният елф на добрия старец почива на Слънчев бряг

Реклама

Далеч, далеч на север, сред безкрайната пустиня на финландска Лапландия, се намира загадъчна планина Korvatunturi. Точно в подножието, скрит от човешките очи и уши, заедно с жена си, неговите елфи и северните елени, живее Дядо Коледа. Той всъщност живее там от толкова дълго, че съвсем не помни кога се е преместил на това място. Името на планината се превежда Планината Ухо и се предполага, че това е най-доброто място на света да чуеш най-съкровените желания, надежди и мечти на хората от всички възрасти.

Въпреки че Дядо Коледа се стреми да запази тайните си, които в края на краищата са важна част от коледната история, той допусна екипа на "Другата България" в своя офис и в Секретния си команден център. Водещият Петър Мелтев успя да седне на сладък разговор с него и да разбере какво е Коледа за човекa, олицетворяващ празника.

bTV ще излъчи интервюто с Дядо Коледа в Новините на Бъдни вечер, 24 декември.
Финландското име на Дядо Коледа е Йолопуки, а по рафтовете в неговия кабинет са подредени огромни книги, в които са записани пакостите и добрините на всички деца по света. Или поне така казва той.

Екипът на "Другата България" научи какво правят елфите през лятото. Оказа се, че Главният елф на Дядо Коледа – Тимо, си почива в Слънчев бряг. Разбира се анонимно, за да не бъде "подкупен" от малките пакостници.

Коледа във Финландия, пожеланията на нашите сънародници в страната на белобрадия старец и много тайни от работилницата за играчки, пощата и офиса на Дядо коледа са част от специалния коледен епизод на "Другата България", който зрителите могат да гледат в първата неделя след Коледа, 28 декември от 12 ч. по bTV.