Българин във Финландия мечтае да ръководи ЦСКА

"Другата България" продължава обиколката си във Финландия. Екипът на предаването ще ни срещне с двама млади българи в Хелзинки - Динко и Сашо

Реклама

Динко Корцанов е студент по политология в Хелзинкския университет, а във Финландия живее от дете. В момента подготвя дипломната си работа, но не политологията е най-голяма страст в живота му, а футбола. Пред екипа заявява, че играе футбол, тренира футбол, сънува футбол.

В продължение на две години, заедно със свой приятел виетнамец, е треньор на детски футболен отбор, с който постига много високи резултати. След десет години вижда себе си като спортен директор на УНИЦЕФ или юношески директор на УЕФА или ФИФА, ако не - на ЦСКА.

Александър Кръстев е най-добрият приятел на Динко. Във Финландия е вече девет години. Детството му преминава в столичния квартал Люлин 5. След като майка му се оженва за финландец, той занимава с нея за Хелзинки. Във Финландия завършва готварско училище, учи и за шофьор на линейка, но прекъсва. В момента работи като санитар и има възможност да се издържа сам.

И Сашо, и Динко смятат, че финландците са толкова толерантен народ, че понякога е досадно. В същото време всеки чужденец във Финландия, независимо колко добре да научи местния език и как се приспособи към начина на живот, винаги остава различен.

В епизода ще видим и православния храм Успенски събор, някои от иконите в който са дело на майката на Динко - Иванка Корцанова.