"Глобусът" кара Коледа в Алпите

Ще разберете какви са празничните обичаи в региона Трентино и какво включва една традиционна вечеря на свещи

Реклама

Само ако гледате "Глобусът” и тази събота, 25 декември, точно навръх Коледа, ще разберете накъде ще се отправят любопитните пътешественици този път и какви италиански коледни изненади са ви приготвили.

Първо ще се насладите на неописуемата красота на върховете на Доломитите в Северна Италия, които приличат повече на илюстрация към фентъзи приказка, отколкото на реалния живот. След това ще имате удоволствието да разберете какви са коледните обичаи в региона Трентино, какво включва една традиционна вечеря на свещи и кои са най-популярните напитки сред премръзналите туристи.

Макар че водещата Карина е запалена сноубордистка, тя няма да се поколебае дори за миг и при първа възможност, ще изостави пистите и ще се впусне в изучаването на туристическите забележителности на кокетната столица на провинция Трентино.

Ако искате да се разходите заедно с нас по малките улички на едно типично италианско градче, не пропускайте да ни гледате точно на Коледа, защото ще се потопите в неповторимата атмосфера на живописния град Тренто. Ще се разходите сред впечатляващите паметниците, красивите и подържани сгради, старата култура и лъскавите витрините на този очарователен град и следвайки табелите ще стигнете и до най-голямата му забележителност - замъка Буонконсилио.

Този замък е най-големият и най-важният в региона. Състои се от няколко различни по възраст сгради и градини, които ще ви вземат ума с прецизната си изработка и невероятния си разкош. А вдъхновяващата гледка, която ще се разкрие пред очите ви, когато надзърнете през осемте колони на Венецианската лоджия на замъка, направо ще ви остави без дъх. Неописуема красота, която не може да се опише с думи, а трябва да се види!