"Глобусът" ни пренася в околностите на Стара Загора

Екипът на предаването поема по малките пътища, за да открие скритите съкровища на родината

Реклама

Не пропускайте да гледате "Глобусът” и тази събота, 11 декември, точно в 12 на обяд. Авантюристите от туристическото предаване и този път няма да изневерят на любопитство си и ще поемат по малките пътища, за да открият скритите съкровища на родината ни.

Пътешествието, на което ще да станете свидетели и вие, ще ви пренесе на интересни, уникални и неизвестни кътчета из околностите на Стара Загора. Първото място е Спасителният център за диви животни "Зелени Балкани”.  Това е едно от малкото места в България, където можете да се срещнете отблизо с красиви диви животни - като очарователния пеликан Груйо. След срещата с общителната птица ще научите и как можете да помогнете на животно в беда.

Ако се доверите на пътя и на екипа на "Глобусът”, ще имате и уникалната възможност да попаднете заедно с нас на ромски годеж с увлекателна история. След това ще видите забележителното и кипящо от живот село Оряховица, както и етнографската изложба, създадена от Минко Балкански - един от най-големите учени в областта на физиката.

Следващото интересно място, до което ще ви отведе пътят, е град Мъглиж. Там ще разберете какво е багатур и как можете да прекарвате свободното си време пълноценно сред природата. Водещата Карина пък ще се пробва да борави с истинско прабългарско оръжие.

Накрая ще останете очаровани от родния град на Яворов  - Чирпан. Ще чуете драматичната история на поета, изпял живота си в стихове и превърнал страданията си във вдъхновение за всички нас.