"Глобусът" отива на ски в Алпите

Ще усетите атмосферата на уютните италиански курорти в една от най-красивите планини на Европа – Доломитите

Реклама

За нищо на света не пропускайте да гледате "Глобусът” тази събота, 18 декември, защото любопитните пътешественици са ви приготвили едно вълнуващо предпразнично приключение. Неуморимите авантюристи този път ще ви заведат право в сърцето на италианските Алпи. Ще имате удоволствието да се потопите в атмосферата на уютните италиански ски курорти, разположени в една от най-красивите планини на Европа – Доломитите.

Първото курортно селище което ще видите е симпатичното Андало. Там водещата Кари ще се отдаде на едно от любимите си занимания - каране на сноуборд. Забавленията в Андало не приключват с това - ще видите и огромната пързалка за кънки на лед, както и веселият коледен базар, отрупан с ръчно изработени лакомства и коледни играчки. Ще разберете и каква е традиционната зимна напитка в този регион.

След това заедно ще се отправим към едно от най-живописните места в  Доломитите – селцето Молвено. Ще видите спиращата дъха гледка към едноименното езеро, но за да не измръзнем, веднага след това ще се отправим към една от най-добрите италиански изби. Ще разберем кои са най-добрите сортове вино в региона и какви са най-модерните технологии за производството им.

Пътешествениците от "Глобусът” ще се стоплят, като дегустират местното Шардоне и веднага след това ще потеглят към друго кътче на Доломитите - Вал ди Фаса. Пейзажите там отново няма да ви оставят безразлични и ще ви накарат да мечтаете да се пренесете поне за малко в тези райски кътчета.

Но, ако засега това не влиза в плановете ви за ваканцията, просто гледайте "Глобусът”, за да почувствате униканата атмосфера на тези приказни курорти и величествените гледки от италианските Алпи.