"Глобусът” тръгва по пътя на керваните

Не пропускайте да станете част от фестивала на коприната в Сирия следващата събота по bTV

Реклама

Следващата събота, 23 октомври, точно в 12:00 часа на обяд предаването "Глобусът” ще отведе зрителите на bTV до една невероятна дестинация - Сирия. Пътешествениците ще тръгнат по стъпките на историята, ще спрат в красиви цитадели, храмове, ще минат по пътя  на древните кервани, пренасяли ценни стоки и информация и разбира се, ще се насладят на много екзотика.

Пътуването ще започне от един от най-старите постоянно обитавани градове в света - Халеб. Още от създаването си той е бил важна спирка по дългия път на керваните и до ден днешен е известен с текстила и сапуните си. Там се намира и един от най-големите покрити пазари в света, където ще видите как водещата Карина няма да се задоволи с традиционно купуване на сувенири, а ще се метне на едно мило магаренце и ще го подкара в лек тръст между сергиите. След  това ще имате удоволствието да влезете  заедно с екипа в истински керван сарай  и да научите лично от собственика му тайните на добрата търговия.

Зрителите на bTV и любителите на "Глобусът” ще видят още една от най-трудно превземаемите крепости в света - цитаделата в Халеб, и ще научат повече за древните мъртви градове, разположени в околностите на града. А за да бъде удоволствието пълно, пътешествието ще завърши на сирийските седем езера, наречени Мушкита, които наистина удивяват със своята неземна красота.

Емоциите, които развълнуваха Карина, местата, които я омаяха и историята, която я завладя, ще бъдат представени в три поредни издания на предаването. А за любители и познавачи ще има специално отделено внимание на Фестивала на коприната, който всъщност е причината за посещението на екипа в Сирия.