"Глобусът" в града на тиквите - Севлиево

Освен забележителностите на града, ще видим тържествата по случай петия празник на тиквата

Реклама

Тази събота, 13 ноември от 12.30 екипът на "Глобусът” ще ви отведе право в града, известен с духовата си музика, мъглите и тиквите – Севлиево. Само ако гледате туристическото предаване на bTV ще станете част от една традиция, която се създава в момента, защото посещението на  любопитните пътешественици в Севлиево не е случайно.

Освен забележителностите на града, те ще покажат и тържествата по случай петия празник на тиквата. Ще видите 80-килограмова тиква, както и 222-метров тиквеник, а водещата Карина смело ще се включи в традиционното, маскарадно,  тиквено шествие.

Ще се насладите и на местните специалитети, които, разбира се, са приготвени от тиква. Главната готвачка на един от най-добрите ресторанти в града пък ще ви издаде рецептите на няколко сладкиша – естествено, съдържащи тиква.

Също така ще останете изненадани от красивата и запазена крепост Хоталич, която се намира точно над Севлиево. Това е най-големият по площ средновековен град в България, извън столиците Плиска, Преслав и Търново.  А гледката, която ще видите отгоре направо ще ви остави без дъх.

Ще имате удоволствието да видите етнографския комплекс - Дандолови къщи, църквата Свети Пророк Илия ,която е една от малкото запазени вкопани църкви в България, както и страхотната градска художествена галерия, носеща името на братята Асен и Илия Пейкови.  

Ако останете с "Глобусът” ще видите и още една от гордостите на севлиевци  - трасето за мотокрос Горна Росица, за което се смята, че е номер едно в света.