"Глобусът" разкрива 10-те неща, които трябва да преживеете в Индия

Екипът пътува из т.нар. "Златен триъгълник”, образуван от градовете Делхи, Агра и Джайпур

Реклама

Не пропускайте да гледате "Глобусът” тази събота, в 12 на обяд, за да разберете кои са 10-те задължителни неща, които трябва да преживеете в Индия. Ще станете свидетели на най-екзотичните и впечатляващи преживявания на предаването, докато пътуваше из т. нар.  "Златен триъгълник”, образуван от градовете Делхи, Агра и Джайпур.

Първо, за да усетим усетим цялостната атмосфера на Делхи, ще се включим в безкрайния поток на улицата. Коли, камиони, автобуси, рикши, мотори, колела и животни. За да участвате активно в това невъобразимо движение, трябва да си наемете нещо нестандартно и истинско – като рикшата.

Второ, след рикшата, продължаваме с нестандартните начини за придвижване и се качваме на слон - символът на силата и царската власт.

Трето – шопинг терапия на най-големия пазар в Индия – Чанди чок, който е с размерите на малък български град.

Когато изплуваме оттам, ще се гмурнем отново в невероятния свят на хилядите богове и ритуали на хиндуизма, като посетим един от най-прекрасните храмове - Говинд Дев Джи, посветен на Кришна.

След това ще станем свидетели на създаването на традиционна индийска музика, ще потанцуваме на истинска индийска сватба и ще видим колко часа са нужни на жената, за да облече едно сари.

Само ако гледате "Глобусът” тази събота, ще усетите аромата на чая на улицата, ще видите как действа уличният бръснар в Делхи и ще срещнете отблизо няколко танцуващи кобри. Глобусът – десетте задължителни неща, които трябва да  преживеете, докато пътувате из невероятната Индия.

Повече от приключенията на предаването в екзотичната страна вж. тук.