Нови "истински герои" в "Такъв е животът"

Това са Соня и Иван от Русе - собственици на малък цех за производство на работни облекла

Реклама

Съпругата на писателя Николай Хайтов - Жени Милева, разказва за преводаческата кариера на Вили в следващия епизод на “Такъв е животът - Истинските герои”. Тази събота, 20 октомври, от 15 ч. ще видите срещата между двете приятелки, които с радост си спомнят за някои от най-хубавите си моменти заедно. Жени Милева и Хайтов се оказват рамо до рамо с Вили в доста трудни житейски ситуации и заедно създават десетки книги - Вили като преводач, а Жени като неин редактор. За Вили има още една неочаквана среща с нейни почитатели на книжния пазар в София, която я връща към някои от емблематичните книги, преведени от нея като поредицата “Дюн” и “Прекрасния нов свят” на бившата библиотека за научна фантастика “Галактика”.

Радостина от Балчик трябва да подготви децата си за училище и въпреки ограничения бюджет да избере най-модерен гардероб за момчетата. За да осигури повече пари за децата си, тя се хваща на втора работа по време на лятната си отпуска. Как се справя с финансовите трудности или въпросите на възпитанието са по-тревожни за нея, ще ви покажем в четвъртия епизод на поредицата. Освен това, от майка й ще разберем какво дете е била Радостина и защо е заслужила “трона на Дионис“ като подарък за рождения си ден.

В “Такъв е животът” ще ви запознаем и със Соня и Иван - “истински герои” от Русе, собственици на малък цех за производство на работни облекла. Работливи, скромни и весели хора. Започват бизнеса, когато Соня влиза в кварталната хлебарница и пита дали може да им ушие работното облекло. Така идва и първата им поръчка - калпак за пекаря.

През годините се разширяват и успяват да се задържат в кризата. Грижат се много добре за хората си - първата им служителка, дошла преди 10 години, още работи за тях. Работничките им твърдят, че всички са като едно голямо семейство и си помагат в трудните моменти. Соня и Иван имат дъщеря и две малки внучета.