Залудо работи, залудо не стой

Дядо Касиян разказва личната си история в борбата за вярата - в годините на комунизма и сега

Реклама

В следващия епизод на "Такъв е животът - истинските герои" в събота, 17 ноември, от 15 ч. ще си припомним поговорката "Залудо работи, залудо не стой". Семейство Тошеви от Видин обмислят дали да прехвърлят част от семейния бизнес на своя син - Здравко. Той току-що е завършил висшето си образование, а съвсем отскоро е и семеен. Бащата настоява да прехвърли част от активите на фирмата, плюс управлението на един от мебелните магазини на Здравко, но финансовият им съветник подлага на съмнение качествата на младежа.

Калинка и Гошо в Банско очакват с нетърпение настъпването на зимния сезон и идването на първите туристи. Но тъй като през лятото се издържат главно от земеделие, ще трябва първо да съберат реколтата. Тази година двамата хотелиери са се заели с отглеждането на 20 000 тикви за продажба на тиквено семе. Идва времето да се оберат семките, но за жалост Калинка и Гошо разбират, че част от тиквите са откраднати.

Близо до Кюстендил отец Касиян превръща манастир в самоиздържащо се селско стопанство. С производство на зеленчуци, плодове и зимнина в продължение на години дядо Касиян и братята монаси успяват да се издържат и да събират средства, с които да реставрират храмовете в околността и да изграждат нови църковни постройки. Дядо Касиян разказва личната си история в борбата за вярата - в годините на комунизма и сега.