Две вълнуващи истории в „Предай нататък”

Тази събота, 5 април, по bTV

Реклама

В „Предай нататък” на 5 април от 20:00 часа първата история, с която ще се запознаят зрителите, носи името „Отвъд границите”. Боби е едно необикновено 17 годишно момче от Русе. Той притежава несломим дух, въпреки неизлечимото си заболяване – мускулна дистрофия тип Дюшен и страхотния талант да рисува мечтите си.

Майката на Боби - Кремена се грижи сама за него и за по-малката му сестричка. Баща му не живее със семейството, но е в добри отношения с тях. Всички са много обнадеждени, защото състоянието на Боби се подобрява въпреки лекарските прогнози. Боби е запленен от архитектурата и най-вече от небостъргачите. Той „строи” върху листа хиляди небостъргачи, а  най-голямата му мечта е един ден да се качи на истински небостъргач и да извика с все сила името на родния си град Русе. Неочаквано пътуване предстои на „големия мечтател”, с което екипът на „Предай нататък” ще се опита да го изтласка към облаците.

Следващата история е за един истински „Победител”. Стефани е невероятно, силно и смело момиче на 23 години от град Варна. Когато е на 12 й откриват страшната диагноза – остра лимфобластна левкемия. Следващите 5 години се превръщат в истински ад за Стефани. След дълго и агресивно химиотерапевтично лечение, организмът й е на път да се предаде. Стефани тежи 28 килограма, страничните ефекти от лечението са огромни и съсипващи и без това крехкото й тяло. След всичките несгоди, които са я напуснали, идва и страхотната новина, че левкемията също си е отишла. В момента Стефи учи във Варна като студент първи курс „Здравен мениджмънт”... и заразява всички със своята вяра и желание за живот.  За да издържа своята дъщеря, и да я подпомага финансово, майка й работи в Холандия, където се грижи за болен човек.

Двете не са се виждали повече от две години. Стефи има една мечта и тя е съвсем малка - да посети Батак... Екипът на „Предай нататък” ще се опита да помогне някак на Стефи, която толкова много време не е виждала своята майка. Но как, ще разберем в следващия епизод на „Предай нататък” - тази събота, 5 април, в 20:00 часа, по bTV.