„Хиляди слънца” засияват в „Предай нататък” тази неделя от 15.00 часа по bTV

Реклама

Вторият епизод на „Предай нататък” ще срещне зрителите на bTV с хора, които гледат на живота с усмивка, въпреки трудностите, с които трябва да се справят ежедневно. Те не са загубили духа си, а какво ги крепи ще разкажат самите те тази неделя от 15.00 часа. 

Първата история, която носи името „Хиляди слънца”, разказва за невероятното семейство на Латинка и Калин, и двете им страхотни деца Боби и Катин. Поръчител на тяхната история е директорът на училището във Вършец –
г-жа Вирджиния Петрова. Всички учители в училището, в което учат и двете деца на Латинка и Калин, са изключително впечатлени от огромната всеотдайност, с която двамата се грижат за своите деца. И двете с увреждания. Боби е с тежката диагноза ДЦП, а Катин е незрящ. Отдадени на грижи за децата си, Латинка и Калин са забравили себе си и до този момент никога не са имали почивка.

Екипът на Наталия Симеонова ще направи всичко възможно да сбъдне не една, а много мечти... Като начало – първа среща с морето и заслужена, вълнуваща почивка за всички, където се случват още хиляди неща! И най-вече още една мечтана среща – тази на Катин с неговия идол Орхан Мурад. И това е само началото, защото при гостуването си в студиото за четиричленното семейство изненадите все повече се увеличават.

Още едно сплотено и задружно семейство, което е заедно повече от 50 години, ще посрещне в дома си Наталия Симеонова. Това са останалите „Винаги двама, винаги“ баба Мария и дядо Жельо от село Черда. Поръчител е тяхната внучка – Златомира, която се свързва с екипа с простичката молба – „подарете на дядо колело“... След прекаран инсулт, за съжаление дядо Жельо трябва да забрави за колоездачната си страст, но Златомира знае, че точно това продължава да го поддържа жив и решава да намери изход. Изходът се появи в студиото на „Предай нататък“ в лицето на един страхотен човек – благодетел в „Предай нататък“. Името му е Георги Пейков, а фирмата, на която е собственик, конструира и произвежда специализирани колела за хора с увреждания и физически затруднения.

 

Във втория епизод на „Предай нататък” зрителите ще видят и един от най-колоритните герои в предаването – малкият Лъчко от Благоевград, който днес изобщо вече не е малък. Той ще гостува в студиото, за да разкаже за едно истински вълнуващо предложение, което е получил – да замине и да се обучава в престижния колеж „Бъркли“ в САЩ с музика.