Тази неделя в "Предай нататък" ще видите

Реклама

История "Заедно към победата"

Този брой на „Предай нататък“ откриваме с историята на Георги Борисов от София – един млад мъж на 32 години от София, който крачи по пътя към своята лична победа. По този път за 8 години той е преминал през много премеждия – бил е на ръба на оцеляването и не веднъж е срещал с поглед смъртта, но никога не е губил надеждата си и вярата в доброто. Преди 6 години бъбреците на Георги отказват да функционират и животът му се превръща в едно постоянно надбягване с времето. Дните му са свързани с много болка, а тялото му – буквално, с апарата за хемодиализа. Георги е записан в списъка на хилядите чакащи за трансплантация в България, но шансовете за донор са твърде малки. Вдъхновен от историята на героя в „Предай нататък“ – Мариян от Ловеч, който стана първият българин, с успешна бъбречна трансплантация, извършена чрез кръстосано донорство в южната ни съседка Турция, Георги твърдо решава да опита да постигне същото и за себе си. За това, за съжаление обаче, са нужни много средства. Хиляди добри хора откликват на неговите апели и го подпомагат финансово. В социалните мрежи тече дарителска кампания, а много негови приятели правят и невъзможното, за да организират дарителски акции и благотворителни събития – правят концерти, поставят кутии за дарения… Една такава кутия с дарения става и причина малко магазинче да бъде разбито и ограбено, а средствата, които добри хора са отделили от скромните си доходи да бъдат откраднати. Но както има една изконна мъдрост – „Всяко зло е за добро“. Точно този вандалски акт става и причина голям дарител да преведе на Георги цялата му необходима сума за предстоящата кръстосана трансплантация в Турция.

За всичко това, нашият герой Георги ще разкаже лично в студиото на „Предай нататък“, а за финал ще получи поредното доказателство, че доброто съществува – благодетелите в „Предай нататък“ – „Рефан“ ще му дарят сумата от 1000 лева.

История "Мечтая да съм мама"

Втората история, която ще ви разкажем в този брой на „Предай нататък“ също ще ни покаже добротата, която съществува в сърцата на хиляди хора в България. Герои в нея са Гергана и нейният съпруг Владислав, а поръчители – прекрасните момичета от фондация „Майки за донорство“ и както може би се досещате – бленуваната, огромна мечта е едно малко, прекрасно бебче – истински жадувана рожба. Гери и съпругът й разказват в историята си и в студиото на предаването през какво е трябвало да преминат и как, в крайна сметка са успели да съберат необходимата им за инвитро процедура сума от 5000 лева, благодарение на незаменимата подкрепа на много добри хора.

Екипът на „Предай нататък“ и Наталия Симеонова от своя страна изненадаха героите си, като им 5 дневна ол-инклузив почивка.

История "Малката Нели с голямата усмивка"

В третата история, ще ви запознаем с прекрасната Нели от малкото селце в Родопите – село Баните. За да ни запознаят с нея и голямото й сплотено семейство ни писаха директорът на училището, в което Нели учи и неговата съпруга. От раждането си, Нели е с поставена тежка диагноза – детска церебрална парализа, но въпреки трудностите, с които се сблъсква ежедневно, от нейното лице на слиза искрящата й, слънчева усмивка. А това, което я кара да се усмихва най-широко е…. училището.

При гостуването си в студиото на „Предай нататък“, Нели и семейството й бяха изненадани от един много специален човек – д-р Теодор Кордев, който ни гостува, за да разкаже за успехите, които постигат много хора, с двигателни проблеми като на Нели, благодарение на специален терапевтичен курс на леение, съчетаващ в себе си рехабилитация и методите на аюрведа, като на финала той лично им съобщи, че благодетелите в „Предай нататък“ – хотел „Лъки“ в град Банско подаряват на Нели едноседмичен курс на терапевтично лечение, а фирма „Фотосинтезис“ й подариха мечтаната дигитална камера, за да може да заснеме всеки един свой напредък по пътя й към осъществяването на най-голямата й мечта – един ден да може да ходи.

История "Мечта за рожба"

В последната, четвърта история в този брой на предаването, ще ви срещнем с още една невероятна и изстрадала жена, която мечтае да дари мъжа, когото обича с рожба – Мариана. Поръчители и в тази история са жените, отдали живота си на това да създават нови животи – момичетата от Фондация „Майки за донорство“. Пред Мариана и Стоил, за разлика от другите нашие герои в този брой - Гергана и Владислав, обаче, тепърва предстои дългият път на събирането на средства за скъпите процедури.

За да направят първата, много важна крачка, по този път, в края на който всички ние им желаем сбъдната мечта за рожба, ръка им подадоха благодетелите в „Предай нататък“ – фирма „Рефан“, които дариха на Мариана и Стоил сумата от 1000 лева.