Тази неделя в "Предай нататък" ще видите

Реклама

История „Всичко в името на децата“

В първата история за този брой ще ви срещнем с Марияна - една изстрадала жена от Ямбол, майка на две деца – 21 годишния Христо и 4 годишната Иванина. След нелепа катастрофа, съпругът й Иван загива без да е дочакал раждането на дъщеря им и Марияна отглежда децата си сама, изнемогвайки под бремето на два кредита и куп задължения направени приживе от загиналия й съпруг. Христо не работи, защото страда от тежко гръбначно изкривяване, заради което има ограничения и инвалидна група и никой работодател не желае да го наеме на работа до този момент.

Във втората част на тази история, която се разви в студиото на „Предай нататък“, Наталия Симеонова срещна Христо с един от големите работодатели в България – „Мебели Виденов“ и техния търговски директор в Ямбол проведе импровизирано интервю за работа, което пое ангажимент да завърши в техния офис в града и да предложи на Христо да избере от минимум 4 подходящи за него позиции в тяхната фирма. Семейството на Марияна получи и подкрепата на още един благодетел в „Предай нататък“ – Лидъл, под формата на ваучери за хранителни стоки в техните магазини на обща стойност 1200 лева.

История „Малките големи хора“ - припомняне

Във втората история в този брой, зрителите ни ще се срещнат отново с едни от най-колоритните герои в „Предай нататък“ – малките – големи хора Катя и Стойко от родопското село Изгрев. Ще си припомнят накратко историята им и ще разберат за безрой многото прекрасни неща случили се в живота им след излъчването на „Предай нататък“… а също така ще се запознаят и с един специален мъж, появил се ненадейно в живота на Катя, отново благодарение на „Предай нататък“.

История „С колело … около света“

Последната история в този брой екипът на Наталия Симеонова ще посвети In memoriam на нашата героиня Аделина Тухчева от София, с която екипът ни се запозна в началото на лятото. В животът й ни изпрати писмото на нейни приятелки и колежи от Националната библиотека, където Ади е работела като реставратор на книги, преди ракът да се появи в деня й. С ракът, Ади водеше битка от 2013 година.

Във втората част на историята й, Ади изживя своеобразно околосветско пътешествие, придружена от прекрасния й компаньон Влади Карамфилов – Влади Въргала на декорите на „Ню Бояна Филмс“. А в края на „пътешествието“ й, Ади получи като подарък от един от благодетелите в „Предай нататък“ истинска екскурзия до отдавна мечтаният Египет.

За голямо съжаление на всички нас, състоянието й рязко се влоши и тя напусна този свят преди да успее да посети Египет. В нейна памет, екипът ни реши да излъчи историята й с изричното съгласие на всички нейни близки.

Вярваме, че поне в последните й дни, екипът ни успя да я направи за малко щастлива.

Почивай в мир, Ади…