Реклама

Новият сезон на „Предай нататък” стартира тази неделя, 4 октомври, от 15:00 часа с разнообразни нови герои и техните разкази, представени от познатата на зрителите Наталия Симеонова. Предаването ще започне с две емблематични истории, носещи имената „Ние сме с теб” и „Учител по история за сила”. Те са посветени на двама герои, които предизвикват искрено възхищение в околните.

„Ние сме с теб“ разказва за 15 годишния ученик от Смолянската стопанска гимназия, Емилиян, за когото до предаването са изпратили писма много хора, а поводът е невероятната активност на негови приятели и бивши съученици от родното му село в Родопите – Стърница. В края на 2014 година за Емилиян идва страшната диагноза – рак на костите. Лекарите му препоръчват спешна операция, но за нея са необходими огромни средства. Благодарение на невероятната самоотвержена подкрепа и всеотдайността на приятелите му, кампанията за събиране на средства за Емилиян има страхотен успех и средствата за операция са събрани. В студиото на „Предай нататък“ Емо получи и подкрепата на свои благодетели, които му осигуряват пътуването до Лондон, където тази операция да бъде извършена.

Във втората история, която носи името „Учител по история за силата”, екипът на „Предай нататък” ще запознае зрителите с една невероятно силна жена – майка на две деца, които отглежда сама – прекрасната Христина от Кърджали. Христина е учител по история и от няколко години се бори с коварната болест рак. Това не я спира да продължава да ходи на работа и да се опитва да живее пълноценно. Христина провежда лечение в съседната Турци, за което всеки месец са й необходими между 3400 и 5000 лева – сума, която е непосилно тя да отделя.

Във втората част на историята Христина и двете й дъщери ще получат една дълго жадувана и мечтана почивка. И това ще бъда само началото на една поредица от хубави събития и новини, които могат да се сбъднат само чрез „Предай нататък”.