Реклама

Историята, с която избрахме да започнем този брой на „Предай нататък“ ще ни срещне с Яна от София. Мило момиче на 18 години, което наскоро е изгубило болната си майка. След като в продължение на няколко години Яна всеотдайно се грижи за нея, преди няколко месеца коварната болест печели битката и Яна остава сама. За да й донесем поне малко светлина в деня и да се опитаме да разрешим един огромен здравословно-козметичен проблем, който има, към  „Предай нататък“ се обърна добрата приятелка на Яна Елена Георгиева. Какви изненади очакват милото момиче, ще видите в неделя от 15 ч.

В дъното на втората история стои една трогателна случка, разиграла се преди години в австрийска болница между поръчителката и героите в нея. Попаднали далече от родината в болница във Виена Недялка и Таня се запознават с Миглена Бочева – българка, която от години живее в Австрия и по това време също се грижи за свой близък, настанен там. Дочула разговор, в който Таня споделя, че вече й е омръзнала блудкавата австрийска храна, Миглена се трогва и приготвя една цяла тава мусака, с която нагостява новите си приятели. В молбата си към нас, освен за вълнуващото им запознанство, Миглена моли екипа ни да подадем ръка на Недялка и Таня в дългогодишната им битка за достоен живот. А какви чудеса сътворихме ние, ще видите сами.

И за финал на този брой на „Предай нататък“ ще ви представим 38-годишния Венци от Стара Загора. Когато е малко момче, той и още три момчета са първите деца от дом за деца лишени от родителска грижа, които са приети за отглеждане в първото приемно семейство в България – семейството на Цветана Донева от Перник. Години по-късно като вече млад мъж – студент, Венци заживява с друго семейство от Стара Загора, които наскоро са изгубили сина си. Тях нашият герой също нарича свои майка и татко. Поръчител в историята му е родната дъщеря на първата му приемна майка - Любка Дамянова от град Перник.

Във втората част на историята на Венци екипът на „Предай нататък“ организира за него истински емоционална и изпълнена с великолепна музика среща с любимият му български изпълнител – Любо Киров, както и специален уикенд за всички вече пораснали деца в град Банско.