Реклама

Поредният епизод на предаването "Предай нататък" - тази събота от 20:00 часа, ще започне с една история, която носи името "Ново начало след пропуснат живот". В нея се разказва за 28-годишния Михаил от град Варна, който е на ръба между живота и смъртта. От 14-годишен Михаил е хванат в лапите на хероина, който нанася тежки щети на тялото и психиката му. Майка му отдава живота си, за да го измъкне от блатото, но след дългогодишна битка, тя се разболява от рак и си отива от този свят. Михаил остава сам. Осъзнал грешките си и откровено разкаян, Михаил търси изход и се моли за един-единствен шанс – да започне живота си на чисто...
В студиото на "Предай нататък" Михаил ще се срещне със специалния гост - Желяз Турлаков. Той също като Михаил е преминал през ада и е оцелял. А после е приел за своя житейска кауза спасяването на други човешки животи, основал е терапевтичен център "Ново начало", където помага на наркозависимите и предава своя опит, вяра и надежда, че въпреки всичко има изход. Чрез видеопослание от Варна Михаил разбира, че така жадуваният нов шанс е пред него – той има възможност да започне работа по специалността, която има. От благодетели на "Предай нататък" Михаил получава и сумата от 1000 лева, с която да покрие необходимите му разходи по постъпването на работа, подновяване на инвалидната му пенсия и месечните консумативи до първата му заработена заплата.

Втората история в "Предай нататък" е посветена не на един, а на двама велики българи и носи името "Апостола". Тя е поръчана от проф. Емил Попов – преподавател в Художествената академия в София и разказва за Александър Стефанов - художник, скулптор, писател. Той е и един от хората, отдали живота си на великото дело да съхрани българската памет жива и да я предаде нататък, да предаде своите знания за великия Васил Левски. Зад гърба си Александър вече има и няколко издадени книги по темата. За подготовката и отпечатването им, той се грижи съвсем сам, като пише в своя дом на компютър, който трябва да изплаща цяла година с пенсията си от 120 лева... Втората част на историята на Александър ще се случи в студиото на "Предай нататък". Изненада за нашия герой ще бъдат едни невероятни млади хора – Мартин, Стела и Любомир, които, след като научиха за неговия труд, взеха решението да го подкрепят в тази толкова благородна кауза и да направят неговите знания достояние на много хора. Те се наеха да направят и поддържат интерактивен портал, в който Александър да публикува цялата, събирана 50 години, информация и да я поднесе по възможно най-добрия начин на младите. Освен всички емоционални преживявания, Стела, Мартин и Любомир подариха на Александър и чисто нов лаптоп, чрез който Александър да може да поддържа новия си сайта, както и сумата от 1000 лева, с които да закупи необходимите му скенер и принтер.

За финал Наталия Симеонова ще "врече" двама души във вечна вярност. Това са 29-годишната родом от Кърджали Тина и съпругът й Мариан. Четиричленното семейство живее в Пловдив, а съпрузите си споделят всичко. Освен резултатите от медицинско изследване през месец март 2014г., когато на Мартин са му необходими две седмици, за да ги приеме и да се подготви за битка, от която заедно с Тина да излязат победители. Според тези резултати, Тина страда от злокачествено заболяване на лимфните възли. Младото семейство решава Тина да се подложи на лечение в Турция, където да й бъде направена и животоспасяваща трансплантация. Сумата обаче е твърде висока.
При втората си среща с екипа на "Предай нататък" цялото семейство на Тина ще се отправи към Банско. След мечтаната почивка и релакс в църквата на града, след молитвата за здраве, специално прочетена за Тина, Мариан ще падне на колене и ще предложи брак на Тина, след дългогодишното им съвместно съжителство. След този вълшебен момент Тина ще се срещне и с поръчителите на историята, които й донесоха специално послание - в родния й Кърджали, специално за нея и лечението й, са събрани 7800 лева.