Реклама

Три вълнуващи истории ще разкаже тази събота от 20ч. в "Предай нататък" Наталия Симеонова. Първата от тях се казва "Революция в Овчеполци" и е посветена на Трендафил, който е в една противоречива възраст, в която промените в тялото и бурята от хормони се преплитат със скоростта на светлината. Освен с промените на възрастта, той трябва да се справя и със страшната болест, която го кара да губи способността си да се движи. Гневен на тази болест, Трендафил отказва всякакви помощни средства и дава всичко от себе си, за да се справя сам.

При втората поява на "Предай нататък" Трендафил ще изживее един от най-емоционалните и запомнящи се дни в живота си. След преглед и консултация при един от най-добрите специалисти в областта на неврологията и неврохирургията – професор Търнев, при завръщането си в училище, момчето ще бъде посрещнато от музикантите и актьори от "Революция Z". Те ще изпълнят най-известните си парчета и ще засвидетелстват безрезервната си подкрепа към него. Заедно с тези невероятни емоции, Трендафил ще изживее и още една изненада - ще получи пет пълни рехабилитационни курса на лечение.

"Усмивка за Живко, моля" е втората история, която разказва за едно момче, на което няколко месеца след раждането е поставена диагноза Детска церебрална парализа. От този момент нататък животът на майка му Анелия и баба му Атанаска се превръща в непрестанна борба за оцеляване. За да върне усмивката в дома на Живко и неговото семейство с екипа се свърза полицаят Деян Денев от Казанлък. При втората среща с "Предай нататък" Живко ще получи така необходимото му цялостно стоматологично лечение в единствената специализирана стоматологична клиника за деца с увреждания. За семейството ще има и още една изненада, която им е безкрайно необходима -  ортопедичен специален стол за хранене.

Последната история за този брой на "Предай нататък" се нарича "Червени мечти", а поръчителят е едно устремено към мечтите момче, с което зрителите на bTV се запознаха преди повече от година – Лъчко от Благоевград. Историята е посветена на Филип, който се ражда в седмия месец и за жалост след изследвания му е поставена диагноза Детска церебрална парализа.

При втората среща с екипа на "Предай нататък" пред къщата на Филип ще го очаква едно червено ферари, с което заедно с баща му бързо и яростно ще се придвижат до конната база "Хан Аспарух" в София.Там невероятната актриса Яна Маринова ще го запознае с коня лечител Вселена и ще пояздят заедно. В студиото на "Предай нататък" семейството на Филип ще получи сумата от 1000 лева, с която да се покрие едногодишен курс по хипотерапия при най-добрия специалист в България – Камен Генчев.