Реклама

"Другата България"

В „Предай нататък” на 19 април от 20 часа първата история, с която ще се запознаят зрителите е озаглавена „Другата България”. Животът на двете момичета Ива и Ани започва като приказка. Завършват средното си образование отлично, обичат спорта и силните усещания. Най-голямото им приключение е заминаването им за Глазгоу, където започват висшето си образование по психология в един от най-добрите университети за тази специалност. Семейството прави всичко възможно за бъдещето на децата, като основният принос е на баща им, който ипотекира семейното жилище. В деня, в който тегли ипотеката от банката, носи сумата в офиса на фирмата си и на излизане от него получава инсулт. Откаран е в болница, а близначките по спешност трябва да се приберат в България. След като пристигат разбират, че баща им е починал. Най-близкият им човек, който ги е подкрепял във всичко, вече не е със тях.  А от парите от ипотеката са останали само съмнения кой ги е взел.

Ива и Ани остават в България в подкрепа на майка си, а шанса да се върнат в Глазгоу намалява все повече. В студиото на „Предай нататък” двете момичета ще получат емоционални послания от всички краища на света. Едни от най-добрите им приятели ще отправи към тях различни предизвикателства, като в изпълнението на едно от тях ще трябва да се включи дори самата Наталия Симеонова.

"Холивудска усмивка"

Следващата история е под името „Холивудска усмивка” и се отнася за 22-годишния Константин, който живее в усмихнат, но тих свят. Като е бил на една година се разбира, че страда от стопроцентова глухота, която е неизлечима. Друг проблем се появява година по-късно, когато баща му изчезва безследно, а след време, когато Коко пораства, му откриват тумор в гръбначния мозък. Благодарение на майка си, момчето завършва средното си образование и сега учи зъботехника в университета. Мечтата му е да подарява усмивки на хората. Майката на Коко – Даниела, се обръща към екипа на „Предай нататък” с молба да се даде възможност на сина й за стаж по специалността.

При втората среща с Константин той ще има възможност да посети лаборатория по зъботехника, където пред него ще застане голямото предизвикателство да се справи с първоначалния моделаж на усмивката на един от най-известните холивудски актьори Силвестър Сталоун. Успешното справяне със задачата би му осигурило така мечтания стаж.

"С усмивка към бъдещето"

„С усмивка към бъдещето” ще тръгне 30-годишният Мариян Георгиев, който страда от хроничен гломерулонефрит. От почти три години е на хемодиализа, но болестта му не сломява духа му. Мариян е изключително позитивен човек, който обича живота и изживява всеки момент пълноценно. Единственият шанс да се излекува е трансплантация, за която в България се чака години. Лечението може да се извърши в чужбина, но единствено в страна, в която са разрешени кръстосаните трансплантации. Сумата за лечението и операцията е около 30 000 евро и е непосилна за семейството. В момента Мариян е събрал почти 16 000 с помощта на много близки и приятели.

При следващата си среща с екипа на "Предай нататък" Мариян - като истински фен на рок музиката, ще бъде изненадан от рокаджията Звезди от "Ахат", с когото ще прекарат един незабравим ден. Голямата изненада ще бъдат 8 от неговите най-добри приятели, включително и брат му. Чак от другия бряг на океана ще дойде пратеник, който ще донесе добрата вест, че група българи, живеещи и работещи в САЩ, са решили да му помогнат със сумата от 2000 долара.