Реклама

Здравейте,

Аз съм Мартин Гергов. Може би някои са чували за мен, а други не! Аз съм бивш национален състезател, автор и консултант. Израснал съм в малкото село Свирачи до Ивайловград.

След като приключих със състезателната си кариера реших да се отдам на работата, която не чувствам като такава, а именно - фитнеса. Реших да се посветя на здравословния начин на живот или както ме описва най-точно редакторът на в. "България сега", Климент Величков - "Това е най-младият месия, който разнася по света истината за Живота и как Човек може да го преживее, този свой един живот, с огромно удоволствие и в безоблачно здраве. Единственият човек на планетата, който е обявил персонално своя Световна война. Негова е Първата световна война на мазнините, която поради хорското лакомство се води с променлив успех".

Имам не малко интересни истории, но за сега ще споделя една от тях, която се случи съвсем случайно през 2009 г... а и беше 1-та!

Беше ноември 2009 г. аз работех като фитнес инструктор в София и се чудех, какво да подаря на някой от читателите на личния ми блог. Първо реших да купя една хранителна добавка, да задам въпрос и всеки, който са включи в играта да участва и чрез жребий да спечели един от тях.

След това си казах, че ще е още по добре да направим след това и снимка на участника във фитнес центъра, а от фитнеса да поискам също да даде награда... да но нямах фотоапарат. Нищо... казах си ще го снимам с телефона, чиято камера беше 2 мегапиксела... но ок за блога ми що-годе ще е добре. След това се замислих, че ще е хубаво да се включи и видео, но в следващия момент... рязко спрях, защото нито имах видео камера, нито пък знаех как се обработват видеа... дори не знаех как да кача видеото в YouТube! Замислих се и за тренировки в гората, роди се и заглавие "На война с мазнините без повиквателна"... но!!!

Да, но силата в мен крещеше да не спирам... и си казах... добре де, дали пък не мога да намеря някоя фирма, която да заснеме идеята ми, но по възможност на бартер (т.е. чрез реклама в моя безисвестен тогава блог)! Хм... седнах и направих сценарий!

След това пуснах в Google търсачката думата "видеозаснемане". Появиха се един куп фирми, но една от тях ме грабна от раз. Влезнах в сайта им и изпратих мейл с моето предложение. Само след 30 минути получих отговор, който гласеше "Кога започваме". Също така екипът се състоеше от двама оператори с две професионални камери, като единият от тях беше и монтажист!

Тогава създадох уеб сайт за кастинг в проекта ми "На война с мазнините без повиквателна" , набелязах си няколко фирми и с лаптоп в ръка започнах да ги посещавам и да обяснявам за идеята ми. Всички те се включиха с подаръци. След това се появиха още фирми, появи се дори и професионален фотограф, който искаше да отрази събитието! Общо се записаха 14 участника, като единият от тях дойде от гр. Варна. Имаше и певица, бях поканил и Световен шампион и още, и още.

Всичко сметнато в суми се равняваше на около няколко хил. лева, но всичко това беше под формата на награди, а не в кеш... осигурих дори и кетъринг (дюнери). След като мероприятието приключи бях наистина много уморен, но удовлетворен... не финансово, както си мислеха не малко хора и ми задаваха въпроса "Колко пари изкара"... всъщност материалната облага, която остана за мен беше един дюнер! Но вътрешното удовлетворение беше безценно!

Месец по късно... все още не си спомням как точно попаднах на рекламата... регистрирах трейлър от "На война с мазнините без повиквателна" в един от най-големите фестивали за трейлъри в Лос Анджелис! Всичко беше на шега, но след 3 месечен кастинг се оказа, че трейлърът ми се класира на финали от над 600 участника (бяха допуснати 82, като в това число и България). Е нямаше как да отида до там, защото нито знаех английски, нито пък можех да си позволя билет по това време!

След време това начинание в което аз тръгнах да правя подарък по случай Коледните празници, а то какво стана... ми се отблагодари не веднъж(но ще разкажа ако стигна до финалите, че са доста истории... ще ви разкажа и една интересна случка с "Духа в бутилката на C..a C..a", която е трудна за вярване, но е факт).

Така, че съветът ми е, когато тръгвате да правите нещо, то правете го от сърце, а не веднага да пресмятате, колко ще спечелите... вътрешното удовлетворение или с други думи казано безценните неща в живота са най-скъпи и най-здравословни.

Ако пък се чудите, каква ще бъде следващата ми история... хм... ето сега съм подел кампания "Не на мускулната атрофия" със съдействието на кмета на моя град, която изникна съвсем случайно... хоп, хоп и хоп... това е като фаровете на един автомобил... те осветяват една част от пътя... изминаваш я, а след това следващата и така... Просто, трябва да се крачи напред, защото идея без последващо действие е само мечта!

 

Защо трябва да гласувате за мен:

  1. Защото, ако спечеля ще използвам сумата от 5000 лева да осъществя кампанията "Не на мускулната атрофия" и в другите градове и така все повече хора ще научат една проста истина, която ще помогне да бъдат здрави!
  2. Защото смятам импулсивността за нещо доста полезно.
  3. Защото удовлетворението в живота не идва от трупането на повече вещи.. То идва от усещането за повече Любов!

 

Влез в Звездите на МЕТРО и гласувай за тази история