Ани Цолова: Давайте истинска храна на децата си!

Защо у нас всеки държи да има плазмен телевизор и автомобил, а не влага пари в образованието на децата си, пита водещата на "Тази сутрин"

Реклама

Давайте истинска храна на децата си! Това призова водещата на сутрешния блок по bTV Ани Цолова в предаването "Денят е прекрасен”. Тя самата се старае да храни детето си възможно най-здравословно - със зеленчуци от градината на дядо й: "Дори обичам да помагам на майка и дядо в градината на село. Не давам на Калоян никакви снаксове и чипс, защото те са много солени и вредни. Призовавам майките да купуват повече истинска храна, а не лъскави опаковки на децата си. Да се храниш здравословно не означава непременно да ти излиза по-скъпо.”

"Всеки, който разполага с под 400 лв. на месец, живее много бедно и на ръба на оцеляването, а това означава - по-голямата част от българите. Възрастните хора да се върнат да обработват градините си на село, защото в момента обществото ги е изхвърлило и няма кой да им помогне” - за топа пък призова от своя страна социалният антрополог Харалан Александров.

Днешната тема на "Денят е прекрасен” за бедността у нас повдигна и други въпроси. "Защо у нас всеки държи да има плазмен телевизор и автомобил, а не влага пари в образованието на децата си? Беден е всеки, който няма потребност от това”, смята Ани Цолова. Според нея не може в страни като Австрия и Швейцария, по-големи от България да има най-много по 10 университета, а у нас те да са над 60. "Освен това бих искала синът ми да учи рамо до рамо с циганчетата. Само доброто образование ще даде шанс на най-бедните групи, а и на цялото ни общество да преодолее бедността и кризата.”