Мария Сапунджиева: Важно е човек да мисли позитивно

Актрисата разкри тайната рецепта за доброто си настроение и разказа за ролите си в театъра и телевизията

Реклама

Днес в "Денят е прекрасен” специален гост на Ива и Васко беше чаровната актриса Мария Сапунджиева. Тя разкри тайната рецепта за доброто си настроение и разказа за ролите си в театъра и телевизията.

"Важно е човек да мисли позитивно. Както държим на външния си вид и правим упражнения за тялото, така трябва да правим и упражнения за ума. С една супена лъжичка "майната му” сутрин на гладно и положително настроение всичко се нарежда добре”, издаде Мария.

Освен образа на мама Божка от "Пълна лудница”, актрисата играе в още 6 постановки. Тя се гордее с ролята си на Моли Суини от "Сляпата Моли” на Брайън Фриъл, за която получи ИКАР през 2010г.

"Това представление е много специално за мен. Третира една сериозна тема, от която хората сякаш искат да избягат. Моли е сляпа и хората около нея правят опит да прогледне. След като се сблъсква с нещата от реалността, тя предпочита да остане в тъмнина, със своите чувства и сетива”, обясни актрисата.

С голямо вълнение Мария показа на Ива и Васко писмо лично от автора на пиесата, в което той й отправя поздравления за прекрасната роля, която прави.

Актрисата призна, че за най-популярния й образ - този на мама Божка, тя черпи вдъхновение, докато се вози в градския транспорт.

"Обичам да наблюдавам хората, така се раждат много интересни и смешни неща - като ролята ми на Божка”, разказа тя.

Мавриков и Ива не пропуснаха да попитат Мария как и кога намира време да си почива. Тя отговори, че уикенда прекарва в школата за актьорско майсторство МОНТФИЗ, където преподава на деца, а също така е любителка на спортното катерене.

В рубриката "Здраве да е” доктор Михайлов пък даде полезни съвети за справяне с поленовите алергии. Той каза, че е добре да се започне профилактика още преди да се появят първите симптоми.

"Обикновено алергиите се проявяват с кихане, сълзене на очите, водниста хрема, затруднено дишане. Добре е да се слагат капки или разтвор от сол и вода”, препоръча той.

За успокоение на лигавицата и раздразнени очи, докторът препоръча да се използват бадемово масло и масло от пшеничен зародиш. Доктор Михайлов подчерта, че детоксикацията също е добър вариант за справяне с алергиите, като е добре да се прави при пълнолуние.

Утре в "Денят е прекрасен” на гости при Ива и Васко ще бъде българският Джони Деп – актьорът Георги Лазаров. В рубриката "Мъжко- женският клуб” пък водещите ще поспорят кой пръв започва скандалите – мъжът или жената?