"Часът на мама" избра татко на годината

Победителят в конкурса на предаването се казва Стоян Диков

Реклама

Преди около месец "Часът на мама" обяви конкурс "Татко на годината". Победител в него стана Стоян Диков, който, по думите на съпругата му Десислава, е изключително грижовен баща и съпруг, и то не само към техните две деца, а и към доведения си син. Наградата - комплект най-модерни домакински електроуреди, е наистина добре дошла за това семейство с три деца, най-малкото от които е бебе на пет месеца.

В него взеха участие всички родители и зрители на предаването, които представиха своите номинации. Екипът на предаването избра шестима от татковците, които са гостували в студиото през първия сезон на предаването. Те се състезаваха за голямата награда.

Сред участниците в конкурса имаше татко, който е научил сина си да кара колело и всяко лято двамата изминават стотици километри заедно; баща, който се стреми да открие за своя син красотата на света и по този повод двамата посрещат всяко лято Джулай морнинг на Камен бряг.

Номиниран беше татко, който не само е присъствал на раждането на първите си две деца, а и е асистирал на жена си да роди вкъщи и третото им дете - такова е било общото желание на родителите. Друг интересен участник в конкурса е баща на шест деца, който не се бои от никаква домакинска работа, нещо повече - отговаря сам за почистването на къщата, а след дългия работен ден най-много обича да седне сред децата си и да им чете приказки.

Право да изберат таткото на годината имаха съпругите на номинираните мъже, които не можеха да гласуват за половинките си.

За да очертае критериите на понятието "добър татко" в съвременен контекст, в студиото днес гостуваха психотерапевтката Мадлен Алгафари и училищният психолог Елена Кърпачева.