"Часът на мама" представя социалния проект "SOS детски селища"

Предаването продължава да следи случаят "Сезгин"

Реклама

В социалната рубрика на "Часът на мама" в сряда ще бъде коментиран проектът "SOS детски селища". Зрителите ще разберат какви са предимствата за децата, отгледани в такива селища, от каква подкрепа имат нужда те и каква е мисията на SOS селищата у нас. В студиото ни гостува и Марчела, SOS майка с повече от 15-годишен стаж, която в момента отглежда и възпитава пет деца. Предаването ще потърси отговор на въпроса професия или мисия е да си SOS майка?

Междувременно "Часът на мама" ще проследи развитието в историята на смелия татко, който се бори да върне дъщеря си при себе си. Защо, след като ремонтът на къщичка, в която ще бащата ще отглежда малката си дъщеря Ани е вече завършен, Сезгин отново не може да я прибере от социалния дом? Действително ли диагнозата на заболяването, което така неочаквано го повали, е туберкулоза – т.нар. "болест на бедните", или има надежда за по-лека развръзка? И какви са неговите мисли и очаквания сега – ще научат зрителите в сряда.

Ще ви разкажем още какво се случва, когато щастливото очакване на една напредваща бременност е поразено като с гръм от вестта, че бъдещата майка е болна от туберкулоза. Какви са начините да се справиш в емоционален и здравен аспект със сериозната диагноза, и въпреки всички страхове, да продължиш да се бориш за здравето си и за живота на бъдещото си дете? Това е личната история на една майка, преминала успешно по този труден път.

Повече подробности зрителите ще научат в сряда, 4 юни от 10 ч. сутринта по bTV.