"Часът на мама" с нов час и нови рубрики

Предаването ще предложи на зрителите обновена концепция и съдържание

Реклама

От 7 май първият телевизионен форум за родители ще изненада зрителите на bTV с разширена концепция, която включва теми, интересни за по-широка зрителска аудитория. От първия работен ден след националните празници предаването ще се излъчва от 10 ч. сутринта.

"Часът на мама" запазва рубриките за майчинството и възпитанието на децата, но ще добави нови, които ще представят полезна информация по актуални теми от бита и ежедневието.

Новите рубрики в предаването са свързани с представяне на информация от различни области на живота – от домакинство и създаване на домашен уют до представяне на известни майки, които ще споделят опита си по любопитните теми за деня.

"Часът на мама" ще продължи практиката да излъчва видеоматериали извън студиото, които засягат различни социални проблеми не само на родители, но и на други хора, които могат да споделят интересни истории и преживявания. Новите рубрики, които въвеждат изпълнителните продуценти от "Супернова медия", включват:

Женски клуб – интересни жени ще дискутират актуални и злободневни теми от седмицата, ще говорят за това какво ги вълнува и какво ги дразни, а зрителите ще могат да определят темите за рубриката чрез форума на предаването в интернет.

Дух и тяло – рубриката ще засяга теми, свързани със здравето и женската красота. Капацитети в различни области ще дават съвети за всички неща, които могат да поддържат една жена като дух и тяло. Ще се коментират теми за модата, женските спортове, хранене и диети, борбата със стареенето, като различни процедури ще бъдат демонстрирани в студиото от специалисти.

Известна майка – ще се представят известни и успели жени, които ще разкажат за проблемите, които срещат при отглеждането и възпитанието на децата си и в ежедневието си. Кратък филм ще представя известната жена вкъщи в светлина, в която зрителите не я познават, а в студиото тя ще коментира трудностите, които една майка може да срещне при общуването с детето си, в зависимост от неговата възраст и нужди. Гости в предстоящите издания на предаването ще бъдат настоящи и бъдещи известни майки като Есил Дюран, Юлиана Кънчева, Анна Цолова, Мариана Де Мео и др.

Талантът на "Часът на мама" – рубриката дава възможност за телевизионна изява на талантливи деца и амбициозните им родители. Децата ще представят възможностите си в различни артистични области, а специализирани педагози ще съветват родителите как да развиват дарбите им.

Социална тема – в рубриката ще се разглежда социален проблем, пресъздаден от личната история на конкретен човек, която предаването ще проследи от начало до края. Първата история, която и в момента се представя в тази рубрика, е случаят "Сезгин" – самотен баща, който се опитва да си върне детето, дадено за отглеждане в социален дом. Екипът на предаването представя цялата история в няколко поредни предавания, през различните гледни точки и позиции на институции, журналисти и хора, които искат да помогнат.

Предаването ще обърне внимание и на бащите с предстоящия конкурс - "Татко на годината", в който с номинации ще могат да участват и зрителите.

Зрителите могат да споделят своето мнение за предаването, както и да получат обратна връзка, на сайта на предаването Mama.btv.bg.