"Денят е прекрасен": Назад към детството

Своите преживявания споделиха журналистът Георги Тошев и Маляка и Сашко от "Войната на таралежите"

Реклама

Днес водещите на "Денят е прекрасен” си спомниха с умиление за детските си години. Един през друг те си разказаха за безгрижните и щури лета. "Много обичах да си играя на ръбчета и стражари и апаши”, каза Ива. Васко с носталгия се върна назад във времето – "Моето детство беше на улицата, по цял ден играехме на нея. Вечер палехме огън и печахме картофи на жар”.

И като всички любопитни "деца”, водещите не се задоволиха само със своите разкази. Специален гост бе журналистът Георги Тошев, който също сподели истории от детската си възраст.

"Аз бях асамблейче и не се срамувам от това. Имах страхотно детство. Играехме на  "Седморката на Блейк” по цял ден. Във втори клас тръгнахме да се развеждаме с едно момиченце, провокирани от театралните постановки. Апартаментите в нашия блок не се заключваха и можехме да ядем във всеки един”.

Попитан от Ива какво липсва на днешните деца, Георги бе категоричен – "Те нямат пространство за игра. За съжаление, в България децата днес се формират в мола. Сигурността, в която живеехме ние, сега я няма. Това, което ме притеснява, е, че децата се възпитават с език на тревожност, агресия и нервност. Отговорността към тях е много важна, а именно тя липсва в обществото ни”.

Мавриков пък бе любопитен да разбере мнението на журналиста за плюсовете на днешното поколение и получи светкавичен отговор: "Смятам, че интернет е голямо преимущество за децата. Вече можеш да пътуваш навсякъде по света, без да ти се налагат забрани”.

Със спомени, изровени от детският скрин, в студиото се присъединиха Огнян Желязков и Димитър Ганев или по-известни като Сашко и Маляка от "Войната на таралежите”. Те разказаха за техните палави и безгрижни години и за снимките на популярния филм: "Ние не играехме. През цялото време бяхме себе си”, със същата заразителна усмивка от преди десетилетия каза Огнян. Димитър пък добави: "Знаехме сюжета и основната идея на режисьора, но си следвахме нашата логика. Получи се много естествено”.

С голям интерес водещите ги попитаха какви са Сашко и Маляка днес и останаха учудени от отговора – Маляка има две деца и в момента е адвокат”, каза Димитър. Огнян също се похвали с двама сина и с ежедневието си в НАТФИЗ.

Утре в "Денят е прекрасен” Ива и Васко ще си поговорят с министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев за това как се усвояват европарите и какви са жените до успелите мъже.